A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Рішення №2564 «Про затвердження Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин Любашівської громади»»

Кількість переглядів: 540
Скликання: 8 скликання
Сесія: 8 сесія
Тип документу: Рішення
Дата: 12.08.2021
Номер документу: 2564
Назва документу: Про затвердження Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин Любашівської громади»
Прикріплені файли:

 УКРАЇНА

ОДЕСЬКА ОБЛАСТЬ

ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОН

ЛЮБАШІВСЬКА   СЕЛИЩНА   РАДА

VІІІ сесія VIIІ скликання

Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

  12 серпня 2021 року                                                                                              № 2564

 

Про затвердження Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин Любашівської громади»

 

 

         Відповідно до ст.144 Конституції України, ст.25, ст.26, ч.1 ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», висновків та рекомендацій спільного засідання постійних комісій селищної з питань прав людини, законності, депутатської діяльності і етики; з питань освіти, культури, молоді, фізкультури, спорту, охорони здоров’я  та соціального  захисту населення; з питань житлово-комунального господарства та комунальної власності, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг, з метою визнання особливих заслуг громадян перед Любашівською територіальною громадою , Любашівська селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин Любашівської громади»  (додається).

2. Вважати таким, що втратило чинність рішення селищної ради від 25 вересня 2012 року № 1253-VI «Про затвердження Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин Любашівської громади».

3. Контроль за виконанням  даного рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності і етики

 

 

 

Любашівський селищний голова                                                                   Павлов Г.А.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

     до рішення селищної ради

     від 12 серпня 2021 року № 2564

 

ПОЛОЖЕННЯ

про присвоєння звання «Почесний громадянин Любашівської громади»

 

  1. Загальні положення

1.1.Звання «Почесний громадянин Любашівської громади» є свідченням визнання громадою селища:

  • видатних заслуг у розвитку сфер: економіки, освіти, науки, культури, мистецтва, охорони здоров’я, фізичної культури та спорту, політики, підприємництва, торгівлі, релігії, оборони, безпеки тощо;
  • видатних заслуг в трудовій, благодійницькій, гуманістичній, громадській, управлінській, правозахисній діяльності, діяльності з охорони громадського порядку, будівництві;
  • проявленого особистого героїзму в порятунку життя людини, матеріальних та духовних цінностей, припинення злочину;
  • бойових подвигів, визначних бойових заслуг;
  • прославлення селища на регіональному, національному, міжнародному рівні;
  • глибинного вкладу в розвиток національної свідомості, самобутності, традицій, історії українського народу.

1.2. Звання «Почесний громадянин Любашівської громади» може бути присвоєне: громадянам України, іноземцям, особам без громадянства, за заслуги, які одержали визнання жителів Любашівської громади.

1.3. Особам, відзначеним званням «Почесний громадянин Любашівської громади» вручаються: посвідчення, почесна грамота, стрічка, дублікат рішення про присвоєння звання, нагрудний знак.

 

  1. Порядок присвоєння звання «Почесний громадянин

Любашівської громади»

2.1. Присвоєння звання «Почесний громадянин Любашівської громади» проводиться напередодні святкування Дня селища Любашівка, за клопотаннями старост відповідних населених пунктів, трудових колективів підприємств, установ, організацій громади незалежно від адміністративного підпорядкування та форм власності, селищного голови, депутатських комісій селищної ради, громадських організацій, рухів, спілок, об’єднань громадян, органів самоорганізації населення, а також за результатами місцевих громадських слухань,  обговорень, ініційованих територіальною громадою. 

2.2. Самовисування на звання «Почесний громадянин Любашівської громади» не допускається, а матеріали, подані в порядку самовисування не розглядаються.

2.3. Квота з присвоєння звання «Почесний громадянин Любашівської громади» становить не більше десяти на рік, присвоєння якого приурочується до святкування Дня селища Любашівка.

2.4. Клопотання про присвоєння звання «Почесний громадянин Любашівської громади» подається до виконавчого комітету Любашівської селищної ради.

2.5.Клопотання про присвоєння звання «Почесний громадянин Любашівської громади» повинно містити: дані про особу (копія паспорта, ідентифікаційного коду), яка претендує на присвоєння звання, його основні біографічні дані, опис його конкретних значних заслуг.

2.6. Клопотання щодо кандидатів на присвоєння їм звання «Почесний громадянин Любашівської громади» приймаються на протязі всього року, однак

 

2

повинні бути подані не пізніше як за два тижні до початку святкування  Дня селища Любашівка.

2.7. Остаточне вирішення питання щодо присвоєння звання «Почесний громадянин Любашівської громади» здійснюється шляхом розгляду даного питання на засіданні виконавчого комітету Любашівської селищної ради, яке скликається не пізніше ніж за п’ять днів до Дня селища Любашівка.

2.8. За результатами розгляду поданих клопотань щодо кандидатів на присвоєння звання «Почесний громадянин Любашівської громади», виконавчий комітет Любашівської селищної ради  приймає відповідне рішення.

 

  1. Порядок нагородження осіб, яким присвоєно звання «Почесний громадянин Любашівської громади»

 

3.1. Вручення посвідчення, почесної грамоти та стрічки, а також нагрудного знаку   здійснюється Любашівським селищним головою в урочистій обстановці або за його дорученням (розпорядженням) іншою уповноваженою особою.

3.2. Рішення Любашівської селищної ради про присвоєння звання «Почесний громадянин Любашівської громади» доводиться до відома громадськості через засоби масової інформації, на офіційному вебсайті селищної ради, сторінці у «Facebook» або шляхом розміщення на інформаційному стенді селищної ради.

3.3. Урочисте вручення атрибутів особі, якій присвоєно звання «Почесний громадянин Любашівської громади» може здійснюватися в ході урочистостей присвячених святкуванню Дня селища Любашівка.

3.4.Відомості про осіб, відзначених званням «Почесний громадянин Любашівської громади», а також відомості про їх досягнення, біографічні довідки на вказаних осіб заносяться до «Книги почесних громадян Любашівської громади».

3.5.Внесення записів до «Книги почесних громадян Любашівської громади» покладається на організаційний відділ Любашівської селищної ради, який є відповідальним за ведення книги.

 

  1. Права та пільги, якими користуються особи, яким присвоєно звання «Почесний громадянин Любашівської громади»

4.1. Почесним громадянам Любашівкої громади надаються наступні права:

  • право на участь у засіданнях виконавчого комітету Любашівської селищної ради;
  • право на участь в офіційних заходах з нагоди дня селища;
  • посмертне право на встановлення меморіальної дошки чи перейменування вулиці в його честь;
  • право на додаткові пільги;

4.2. Почесним громадянам селища Любашівка рішенням виконавчого комітету Любашівської селищної ради може бути надано наступні додаткові пільги:

  • часткове звільнення (50%) від сплати земельного податку;
  • часткове звільнення (50%) від сплати місцевих податків і зборів;
  • безкоштовний проїзд у селищному транспорті (крім таксі) за посвідченням «Почесного громадянина Любашівської громади»;
  • вільне (безкоштовне) відвідування селищних закладів культури та спорту для перегляду кінофільмів, концертів, спектаклів, інших культурно-масових чи спортивних заходів;
  • щорічне одноразове забезпечення комплектом лікарських препаратів (за рецептом лікаря) за рахунок місцевого бюджету, в межах видатків закладених на це на поточний рік;

 

3

  • звільнення від сплати комунальних платежів за водопостачання та водовідведення.

4.3.Особа, якій у встановленому порядку присвоєно звання «Почесний  громадянин Любашівської громади» набуває прав передбачених підпунктом 4.1 пункту 4 даного Положення з моменту набрання чинності рішенням виконавчого комітету Любашівської селищної ради про присвоєння звання.

4.4.Обсяг пільг передбачених підпунктом 4.2 пункту 4 даного Положення, які надаються громадянину у зв’язку з присвоєнням йому звання «Почесний громадянин Любашівської громади» встановлюється рішенням виконавчого комітету Любашівської селищної ради, яким присвоюється звання.

 

  1. Опис та порядок використання атрибутів «Почесного громадянина Любашівської громади»

5.1. Опис стрічки.

Стрічка виготовляється з шовкової тканини, на якій літерами золотистого відтінку написано «Почесний громадянин Любашівської громади».

5.2. Опис посвідчення.

Посвідчення «Почесного громадянина Любашівської громади», містить зазначення прізвища, ім’я, по батькові особи, його фотокартку, найменування органу видачі – Любашівська селищна рада, печатку, підпис селищного голови, дату видачі, підпис особи, якій видано.

       5.3. Опис грамоти.

Почесна грамота про присвоєння звання «Почесний громадянин Любашівської громади», вручається оформленою в тверду застіклену рамку, містить в собі: прізвище, ім’я по батькові особи, якій видана, дату видачі, номер та дату рішення виконкому Любашівської селищної ради про присвоєння звання, за які саме заслуги видана, скріплюється підписом селищного голови та печаткою селищної ради.

 5.4.Опис рішення

Дублікат рішення виконкому Любашівської селищної ради про присвоєння звання «Почесний громадянин Любашівської громади», оформляється в тверду застіклену рамку, скріплюється мокрим підписом селищного голови та печаткою селищної ради.

5.5.Опис нагрудного знаку

 Нагрудний знак виготовляється на замовлення Любашівської селищної ради з кольорових металів (міді, бронзи тощо) і може містити в собі елементи, якими не буде порушено прав інших осіб, а також напис «Почесний громадянин Любашівської громади».

Нагрудним знаком може бути інший фабричним чи іншим чином  виготовлений знак, з наявністю авторських чи інших елементів, за погодженням з автором чи виробником або без таких за відсутності вказаних елементів.

      Нагрудний знак може бути виготовлений у формі медалі, значка, ланки чи в іншій формі не забороненій  законом.

    1.  Опис «Книги почесних громадян Любашівської громади»

«Книга Почесних громадян Любашівської громади» зберігається в приміщенні Любашівської селищної ради та є відкритою для ознайомлення. Обмеження щодо висвітлення окремих частин книги може бути введено лише на вимогу особи,

 

4

відомості про яку в ній містяться і які вона б хотіла обмежити, а також у випадках встановлених законом.

5.7. Право носіння нагрудного знаку «Почесний громадянин Любашівської громади»  

має особа, якій у встановленому даним Положенням порядку було присвоєно звання

«Почесний громадянин Любашівської громади».

5.8. Носіння нагрудного знаку здійснюється за бажанням особи, якій присвоєне  звання «Почесний громадянин Любашівської громади» у порядку передбаченому чинним законодавством  для носіння такого роду відзнак.

5.9. Посвідчення видане особі, якій присвоєно звання «Почесний громадянин Любашівської громади» є свідченням набуття особою прав та пільг передбачених                 п.4 даного Положення.

  1. Заключні положення

6.1.В разі смерті особи, відзначеної званням «Почесний громадянин Любашівської громади», його посвідчення, стрічка, грамота, дублікат рішення та нагрудний знак залишаються у спадкоємців без права носіння, а в разі їх відсутності або за їх згодою, приймаються на зберігання до Любашівської селищної ради.

6.2. Права, що виникли у особи у зв’язку з присвоєнням їй звання «Почесний громадянин Любашівської громади», після її смерті в порядку спадкування не переходять, а є лише правами конкретної особи, які вона реалізовує в період  життя.

6.3. Видатки підприємств, установ та організацій, пов’язані з реалізацією даного Положення, відшкодовуються за рахунок коштів селищного бюджету.

6.4.За рішенням виконавчого комітету Любашівської селищної ради особу може бути позбавлено звання «Почесний громадянин Любашівської громади» та відповідних прав і пільг лише у випадку притягнення даної особи у встановленому законом порядку до кримінальної відповідальності за вчинений нею злочин або у випадках вчинення даною особою дій, які ганьблять звання «Почесний громадянин Любашівської громади».

6.5. Рішення про позбавлення звання «Почесний громадянин Любашівської громади» приймається виконавчим комітетом Любашівської селищної ради.


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь