A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Цивільний захист, оборонна та мобілізаційна робота

Про ускладнення погодних умов по території Одеської області 6-8 лютого 2020 року.

У зв’язку зі зміщенням активного південного циклону через територію Одеської області 6-8 лютого 2020 року очікується ускладнення погодних умов: 6 лютого: вночі значний сніг. Вночі місцями хуртовина, снігові замети, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, ожеледиця. Вночі погіршення видимості під час опадів, 200-500 м. Вітер північний 17-22 м/с. Зниження температури повітря вночі до 2-7 морозу, вдень від 2 морозу до 3 тепла. 7-8 лютого: очікується подальше зниження температури повітря. Вночі 7 лютого 1-6 морозу, 8 лютого 5-10 морозу. Вдень 7 лютого від 4 морозу до 1 тепла, вдень 8 лютого 1-6 морозу. Ускладнення погодних умов відповідає І рівню небезпечності (жовтий). Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на дорогах і вулицях.

16:06 05.02.2020

Любашівська селищна об’єднана територіальна громада попереджує громадян про дотримання правил пожежної безпеки.

В зв’язку з сухою та вітряною погодою, відсутністю опадів на території громади знову почали виникати пожежі сухої рослинності. 22 січня 2020 року  на пункт зв’язку диспетчера 28 ДПРЧ поступило повідомлення про пожежу на відкритій території в с. Янишівка. З виїздом на місце пожежі ліквідовано загорання сухої рослинності та очерету. Складність  гасіння пожежі було обумовлено наявністю поривів сильного вітру  та   розташованих поруч  житлових будівель жителів громади. Причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем невстановленою особою.

08:52 23.01.2020

Шановні учасники купання під час Водохреща!

Фахівці рекомендують зважити свої фізичні можливості, перш ніж зануритися до крижаної води. Напередодні Водохреща, за півтора-два тижні, необхідно почати обливання холодною водою аби бути готовим до зимової купелі. Також перед пірнанням бажано проконсультуватися із лікарем та пройти медичне обстеження. Адже є хвороби, при яких категорично заборонено занурюватися в ополонку. Перш за все, перед зануренням в ополонку необхідно спочатку розім’ятися. Пити алкогольні напої перед купанням категорично заборонено. Починаючим «моржам» слід занурюватися не більше ніж на 10-15 секунд. Після купання, в першу чергу, слід обтертися сухим рушником та надіти взуття і білизну. Краще після купання випити гарячого чаю або кави. Звертаємо увагу жителів міста на необхідність дотримуватись елементарних правил безпеки. Пам'ятайте, що дотримання цих основних заходів безпеки та порад дозволить вам уникнути трагічних наслідків. Будьте пильними, бережіть себе!  

10:16 17.01.2020

Правила пожежної безпеки у побуті.

Зважаючи на невтішну статистику щодо виникнення побутових пожеж, Любашівська селищна рада  закликає усіх дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками.

10:18 05.11.2019

Любашівська селищна об’єднана територіальна громада інформує.

За десять місяців поточного року на території Любашівської селищної об’єднаної територіальної громади  виникло 50 пожеж, що складає 62 % від загальної  кількості по району, з них 14 випадків пожеж житлових будинків  в приватному житловому секторі, 36 випадків  на відкритій території (суха трава, сміття). Пожежі виникали в результаті причин необережного поводження з вогнем, порушення правил монтажу та експлуатації печей, порушення правил монтажу та експлуатації електроустановок, пустощі дітей з вогнем. В зв’язку з настанням пожежонебезпечного осінньо-зимового періоду селищна рада попереджує мешканців громади щодо додержання вимог правил  пожежної безпеки в приватних домоволодіннях. В зв’язку з масовим переводом опалювальних систем на тверде паливо  ( дрова, брикети та інше) особливу увагу  власникам домогосподарств необхідно звернути на стан опалювальних печей (котлів)  та димоходів, провести їх ремонт та очищення від сажі, перевірити стан горищ, гаражів  та підвальних приміщень, не допускати зберігання горючих матеріалів біля димоходів та опалювальних приладів. В зимовий період в рази збільшується використання та навантаження на електричні мережі, тому необхідно провести ревізію електричної мережі свого домогосподарства, особливу увагу звернути на використання стандартних запобіжників та справних апаратів електрозахисту відповідно до номінальних напруг.

15:29 24.10.2019

За наявності в домоволодінні вогнегасника цього могло не трапитись.

22.10.2019 року виникла   пожежа в приватному гаражі в смт Любашівка по  вул. Довженка, попередньою причиною пожежі є порушення правил пожежної безпеки при ремонтних  роботах на автомобілі. В результаті пожежі вогнем пошкоджено автомобіль та приміщення гаража. Пожежу ліквідовано з залученням караулу ДПРЧ-28.

14:00 22.10.2019

Комісійне обстеження об’єктів водопостачання на предмет готовності для забору води пожежними автомобілями.

На виконання рішення комісії з питань ТЕБ та НС Одеської ОДА «Про стан протипожежного водопостачання в м. Одеса та районах області» комісією в складі: головного спеціаліста з питань цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи Любашівської селищної ОТГ Алексєєнка С.А.,  головного спеціаліста з питань цивільного захисту Любашівської РДА Бурлаки М.В., ст. лейтенанта служби ЦЗ 28 ДПРЧ Кириловича П.М. проведено обстеження об’єктів водопостачання на території Любашівської ОТГ. Для забору води пожежною технікою в смт Любашівка та с. Вишневе використовується  9 місць на водогоні, обладнаних пожежними гайками та в справному стані. В селах громади біля водонапірних башт  обладнано місця для забору води для гасіння пожеж.  

12:36 09.10.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь