Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Голова Любашівської ОТГ Геннадій Павлов 10 грудня 2019 року прийняв участь у зустрічі голів об’єднаних територіальних громад Одеської області  на базі Авангардівської селищної ради.

Дата: 11.12.2019 16:13
Кількість переглядів: 867

Фото без описуГолова Любашівської ОТГ Геннадій Павлов 10 грудня 2019 року прийняв участь у зустрічі голів об’єднаних територіальних громад Одеської області  на базі Авангардівської селищної ради.

Тема зустрічі: "Питання функціонування ОТГ у 2020 році".

Привітали учасників наради голови ОТГ, які очолюють регіональні відділення асоціацій ОМС – Сергій Хрустовський та Тетяна Жарська,  керівник Одеського офісу з розвитку місцевого самоврядування Юлія Молодожен. Як зазначили виступаючі,  метою зустрічі є обговорення питань функціонування ОТГ в умовах децентралізації та новацій бюджетного законодавства 2020 року, а також ролі асоціацій в укріплені позицій ОМС у відстоюванні своїх прав.

1.На зустріч було запрошено представників Головного управління Національної поліції в Одеській області щодо ознайомлення з подальшими кроками реалізації проекту «Дільничний офіцер громади».

У своєму виступі Андрій Франковський, провідний інспектор відділу дільничих ГУНП в Одеській області поінформував присутніх, що на підставі отриманих заявок на участь у конкурсі представники ГУНП відвідали за запрошенням лише 4 ОТГ, де оглянули потенційні можливості для участі у конкурсі. Непорозуміння учасників, викликав той факт,  що представників ГУНП потрібно запрошувати в ОТГ, для огляду  майбутніх умов розташування дільничих офіцерів громади. Також, без чіткої відповіді залишилися питання щодо підпорядкування дільничого офіцера керівнику ОТГ, умови укладання договорів на обслуговування транспортних засобів та забезпечення ГСМ, нерозуміння умов конкурсного відбору дільничих офіцерів.

Домовилися, що ОТГ, які все ж такі хочуть взяти участь у конкурсі зв’язатися з представником ГУНП і запросити їх для огляду приміщення для умов роботи майбутнього дільничого громади.

2.Радник з питань бюджету Олеся Голинська розповіла про новації бюджетного законодавства 2020 року та надала відповіді на проблемні питання щодо: зменшення обсягів субвенції на соціально-економічний розвиток; освітньої субвенції та умов розподілу додаткової дотації. Також було надано інформацію щодо перспектив фінансування первинної та вторинної ланки медицини, дорожнього фонду та ДФРР. Наведені показники спроможності громад за оцінками Мінрегіону та європейських методик.

Під час обговорення було висловлено багато зауважень з боку представників ОТГ щодо недосконалості методики оцінки ОТГ, непідкріплення повноважень, що передаються, фінансовим ресурсом, непрозорість у формуванні пропозицій на  ДФРР на рівні області при формуванні проектних заявок та непрозорості витрат коштів дорожнього фонду.

3.Керівник Офісу з розвитку місцевого самоврядування Юлія Молодожен  поінформувала присутніх про ліквідацію Одеського центру розвитку місцевого самоврядування через переформатування Програми U-LEAD. З нового року Програма U-LEAD продовжить свою роботу в новому форматі  і з новою структурою, про що буде повідомлено додатково.

4.Балтський міський голова Сергій Мазур виступив з пропозицією активізувати роботу регіональної асоціації ОТГ, через яку органи місцевого самоврядування  області могли б формувати свою позицію і відстоювати її на всіх рівнях. Тільки спільна робота та підтримка дасть змогу рахуватися з думкою ОТГ органи влади вищого рівня.

5.Після завершення наради учасники заходу оглянули об’єкти інфраструктури  Авангардівської селищної ради.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь