A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Голова Любашівської ОТГ Геннадій Павлов 15.01.2020 року прийняв участь у обговоренні законопроекту земельної реформи.

Дата: 16.01.2020 07:52
Кількість переглядів: 614

Фото без описуПравила купівлі землі, пільги для фермерів та Фонд розвитку сіл: голова Любашівської ОТГ Геннадій Павлов 15.01.2020 року прийняв участь у обговоренні законопроекту земельної реформи на запрошення Одеської ОДА. Селекторна нарада відбулась під головуванням заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького. Учасники обговорили деталі законопроекту про земельну реформу, який підготовлено до другого читання. За документом, землю дозволено купувати фізичним особам-громадянам України, територіальним громадам, державі. Юридичні особи зможуть володіти ділянками, якщо їхніми засновниками є лише громадяни України, держава чи органи місцевого самоврядування. Площа сільськогосподарських земель у власності однієї юридичної особи не може перевищувати 10 тисяч гектарів. Операції купівлі-продажу здійснюють виключно у безготівковій формі та при перевірці походження коштів.«Банки не будуть купувати землі, тобто не зможуть ставати власниками через договір купівлі-продажу. Єдина умова для них — це набуття ділянок через стягнення кредитної застави, якщо є відповідне рішення суду. Але й у цьому випадку вони будуть повинні відчужити ці землі на торгах упродовж двох років», — зазначив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.
Згідно законопроекту, фермери зможуть придбати державні землі на пільгових умовах. А саме на правах постійного користування для селянського господарства, довічного успадкованого володіння та праві оренди, набутому шляхом переоформлення права постійного користування. Особи із зазначеними документами зможуть купити землю без аукціону, за ціною нормативної грошової оцінки та у розстрочку на сім років. Також законопроект передбачає створення Фонду розвитку сільських територій. Він формуватиметься в тому числі за рахунок відсотків від продажу земель державної та комунальної власності. А витрачати кошти будуть на інфраструктуру, енергозбереження, освіту, медицину та програми розвитку малих і середніх сільськогосподарських товаровиробників.
«Створення Фонду розвитку сільських територій є надзвичайно важливим. Це ще одна можливість розвивати інфраструктуру нашої області. А головне — це додаткові кошти для наших об’єднаних територіальних громад», — підкреслив заступник керівника Одесьскої ОДА В’ячеслав Овечкін.
Верховна Рада може розглянути законопроект № 2178-10 вже наступного місяця. В першому читанні документ ухвалили 13 листопада.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь