A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ВІДПУСТОК В ПЕРІОД КАРАНТИНУ.

Дата: 15.04.2020 08:16
Кількість переглядів: 607

Любашівське бюро правової допомоги продовжує консультувати громадян на найбільш актуальні теми на період карантину. Сьогоднішньою нашою темою буде надання відпусток в період карантину.

Всі ми знаємо, що на сьогоднішній день набрали чинності Закони, спрямовані на запобігання виникнення і поширення корона вірусної хвороби. Зокрема Закон України №530- ІХ від 17.03.2020 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення корона вірусної хвороби (COVID-19), даним законом внесені певні зміни до трудового законодавства України на період карантину.  Тож давайте більш детально розглянемо, що нового  приніс нам карантин. Отже, карнтин – адміністративні та медико-санітарні заходи, що застосовуються для запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб. Які ж зміни передбачені законом № 530-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)»? Щодо правового регулювання відпусток внесені наступні зміни:

- у разі встановлення КМУ карантину, відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», термін перебування у відпустці без збереження заробітної не включається у загальний строк, встановлений законодавством (тобто відсутність обмеження на отримання відпустки без збереження заробітної плати у 15 календарних днів);

- на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), роботодавець може надавати працівнику, у тому числі державному службовцю, службовцю органу місцевого самоврядування, за його згодою відпустку. Таким чином, обов’язок отримання згоди працівника на надання відпустки, незалежно від її виду, зберігається. При цьому, формулювання «роботодавець може» свідчить про відсутність обов’язку роботодавця на надання відпустки. Однак обмежувальні заходи, які вводяться на період карантину, змусять роботодавців надавати за бажанням працівника відпустку, незважаючи на можливість виконання працівником протягом певного періоду роботу, визначену трудовим договором, вдома.  

Більш детальну інформацію з цих та інших питань Ви можете отримати за адресою: смт Любашівка, вул. Софіївська, 47 або за тел. 2-22-02 або 066-326-42-02

 

 

Начаьник відділу

Любашівське бюро

правової допомоги

Поідлського МЦНБВПД                                     Світлана Жмурко

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь