A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Розпочаті консультації з громадськістю щодо оптимізації мережі закладів освіти Любашівської громади

Дата: 15.04.2021 15:39
Кількість переглядів: 869

Сьогодні проведені консультації з громадськістю щодо оптимізації мережі закладів по Сергіївському старостинському округу в яких прийняли участь члени комісії з проведення консультацій з громадськістю щодо оптимізації мережі закладів освіти Любашівської селищної територіальної громади, староста Сергіївського старостинського округу Геннадій Бойко, директор, педагогічні працівники та представники від батьківського комітету Олександрівського НВК "ЗОШ І-ІІ ст.- ДНЗ", голови фермерських господарств та депутати селищної ради.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Любашівської селищної ради Олександр Байрак поінформував про те, що на території громади функціонують 21 освітній заклад і питання їх оптимізації постало не тільки з метою економії бюджетних коштів, а й для  забезпечення кращою якістю навчання, та можливостями для учнів. У зв’язку з цим громади мають переглянути підходи до роботи опорних шкіл, їхніх філій, спрямування видатків, наповнюваності класів. 

 Присутні обговорили дане питання, проаналізували видатки на утримання, в даному випадку Олександрівської школи. Як варіант, Олександрівській школі пропонують перепрофілювання у філію Любашівської опорної школи-гімназії, що звичайно приведе до скорочення штату технічних працівників, скорочення посади директора в зв'язку з реорганізацією, але школа поки що в селі буде.   Перепрофілювання малокомплектних шкіл громади необхідне також для того, щоб зберегти ці малокомплектні школи, щоб в  подальшому не постало питання про повне їх закриття. 

“Рано чи пізно ми будемо вимушені це робити, оскільки утримувати неефективну освітню мережу не дозволяє обмежений бюджет громади (бюджет на освіту складає 68 % загального бюджету Любашівської громади)”, - уточнив Любашівський селищний голова Геннадій Павлов. До того ж, відповідно до державної політики планується до 2027 року повністю завершити освітню реформу в Україні, щоб всі навчальні заклади мали єдиний підхід до стандарту та якості навчання. Варто звернути увагу, що подібне рішення про оптимізацію закладів не приймається одноосібно, а лише після консультацій з громадськістю на сесії селищної ради з урахуванням всіх пропозицій які надійдуть від жителів громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь