A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Новини

Дата: від до Скинути

ВЕЛИКОДНЯ СЛУЖБА: ЯК ВІДБУДЕТЬСЯ СВЯТКУВАННЯ ПАСХИ В ХРАМАХ ОДЕЩИНИ

ВЕЛИКОДНЯ СЛУЖБА: ЯК ВІДБУДЕТЬСЯ СВЯТКУВАННЯ ПАСХИ В ХРАМАХ ОДЕЩИНИ

ВЕЛИКОДНЯ СЛУЖБА: ЯК ВІДБУДЕТЬСЯ СВЯТКУВАННЯ ПАСХИ В ХРАМАХ ОДЕЩИНИ Другий рік поспіль православні одесити відзначатимуть Великдень в умовах війни. У зв’язку з цим багатьох жителів нашої області хвилює питання, чи зможуть вони традиційно піти до церкви у Великодню ніч та наскільки це безпечно. В Одеській обласній державній адміністрації дали рекомендації представникам релігійних громад та настоятелям храмів щодо безпекових питань під час проведення богослужінь на Великдень. Враховуючи те, що зазвичай Великодні богослужіння здійснюються вночі, якраз у той період, коли діє комендантська година, в Одеській ОДА зазначають, що питання щодо відміни комендантської години на Великдень не розглядається. То ж на території Одеси та Одеської області продовжує діяти комендантська година з 00.00 – до 05.00. Представники релігійних громад та настоятелі храмів Одещини повідомили, що всі Великодні богослужіння розпочнуться 16 квітня о 6 ранку. Тож відповідно їх початок відбудеться вже по завершенню комендантської години і всі віряни матимуть можливість безперешкодно дістатись до храмів. Міськелектротранспорт розпочне свою роботу 16 квітня з 5.15-5.30 (в залежності від маршрутів), маршрутні автобуси вийдуть на лінії з 5.30-6.00. «Просимо мешканців Одеси та Одеської області, усіх гостей нашого регіону, дотримуватись режиму військового стану та перш за все дбати про власну безпеку. Якщо під час богослужінь лунатиме тривога і буде загроза ракетних ударів, то настоятелі церков будуть просити мешканців перейти в найближчі укриття. Великдень – це перемога Христа над смертю, добра над злом та світла над темрявою. Коли ми святкуємо Пасху, ми усвідомлюємо, що як би важко не було, які б скорботні умови ми не переживали, все одно перемога буде за добром – за Україною!», – наголосив в.о. голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков.

12:26 14.04.2023

Безпечний Великдень: рятувальники надають рекомендації

Безпечний Великдень: рятувальники надають рекомендації

Безпечний Великдень: рятувальники надають рекомендації Піклуючись про вашу безпеку, закликаємо українців надати перевагу перегляду богослужіння онлайн і не створювати масових скупчень у церквах. Перевірте повідомлення місцевих органів влади щодо тривалості комендантської години у вашому регіоні, та дозволів на відвідування кладовища на великодні свята. Нагадаємо, що під час комендантської години заборонено перебувати на вулиці й у громадських місцях, у тому числі храмах, соборах, церквах тощо. Обов’язково реагуйте на сигнали повітряної тривоги, навіть під час святкових богослужінь. Дотримуйтеся правил пожежної безпеки Під час приготування пасхальних страв не забувайте про правильне поводження з вогнем під час експлуатації печей, газових та електроприладів. Перебуваючи у храмі, пам’ятайте про правила поводження з відкритим вогнем, слідкуйте за полум’ям власної свічки та свічок оточуючих вас людей. Ознайомтесь з планом евакуації на випадок виникнення пожежі та місць розміщення первинних засобів пожежогасіння: вогнегасників, пожежних щитів, води, тощо. Прослідкуйте, щоб діти перебували під наглядом дорослих та не бавилися з вогнем. Богові потрібен вогонь наших сердець, що палають любов’ю до нього, а не пожежі! Бережіть себе!  

12:19 14.04.2023

УВАГА! Планове відключення електропостачання.

УВАГА! Планове відключення електропостачання.

  З метою підвищення надійності електропостачання та попередження аварій в електричних мережах, АТ "ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ" буде проводити профілактичні роботи у межах Любaшівської селищної територіальної громад.

10:52 13.04.2023

ГВАРДІЯ НАСТУПУ МАЄ ДОПОМОГТИ ЗСУ ЗНИЩИТИ ВСІХ ОКУПАНТІВ»,- КОМАНДИР БРИГАДИ «ЛЮТЬ» ОЛЕКСАНДР НЕТРЕБКО

ГВАРДІЯ НАСТУПУ МАЄ ДОПОМОГТИ ЗСУ ЗНИЩИТИ ВСІХ ОКУПАНТІВ»,- КОМАНДИР БРИГАДИ «ЛЮТЬ» ОЛЕКСАНДР НЕТРЕБКО

«ГВАРДІЯ НАСТУПУ МАЄ ДОПОМОГТИ ЗСУ ЗНИЩИТИ ВСІХ ОКУПАНТІВ»,- КОМАНДИР БРИГАДИ «ЛЮТЬ» ОЛЕКСАНДР НЕТРЕБКО Командир бригади "Лють" Олександр Нетребко пройшов великий шлях воїна. З 2014 року він захищає Україну – спочатку у складі 79-ої десантної бригади, бо якраз проходив службу у десантно-штурмових військах. Олександр розповідає журналістам: Вони будуть постійно іти в наступ, а ми будемо постійно їх знищувати. З власного досвіду знаю: ніхто не готовий до першого бою. Під Дебальцевим, під час нашого наступу, мене поранили в ногу. Тоді я сів на броню і командував боєм. Наші військові готові до тривалих наступів та захисту України від ворога. Долучайся і ти до Гвардії наступу! Роби свій вибір та підтримай бійців у боротьбі за нашу країну. Деталі: https://storm.mvs.gov.ua/ Заповнити анкету кандидата можна на сайті або в ЦНАПІ найближчого міста https://oda.od.gov.ua/v-ukrayini-startuvala-naczionalna... Консультації можна отримати на гарячій лінії: 0800 100020.  

10:41 13.04.2023

Західний квітковий трипс

Західний квітковий трипс

Західний квітковий трипс (Frankliniella occidentalis Perg.) – багатоїдний шкідник, пошкоджує більше 250 видів рослин з понад 65 родин. Західний квітковий трипс в широкому масштабі уражує багато культур закритого та відкритого ґрунту.

09:23 13.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь