A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Новини

Дата: від до Скинути

Рекомендації для населення

Рекомендації для населення  під час воєнного стану 24 лютого 2022 року стали переломним днем для України та українського народу,  Росія підступно напала на незалежну Україну зранку 24 лютого 2022 року.Введено воєнний стан по всій території, в тому числі в Києві. Україна протистоїть російській агресії уже понад 8 років, протягом яких тривають військові дії на території нашої держави. Російська агресія не обмежуєтьсяфізичною присутністю окупаційних військ. Ворог здійснює атаки в інформаційному просторі, намагаючись послабити нашу здатність чинити опір. Саме в цьому і полягає «гібридність» війни, яку веде проти нас Росія, адже у протистоянні задіяні всі сфери соціально-політичного життя. Також мусимобути завжди готовими до надзвичайних ситуацій, а тому вкрай важливо знати, що саме може зробити кожен з нас вумовах кризи.Особливо це стосується ситуацій, колислужби, на які ми звикли розраховувати,вимушені працювати в екстреному режимі. Безумовно, державні і місцеві органи влади, служби та інституції відповідають запідтримку функціонування суспільства інадання допомоги. Однак кожен окремийгромадянин також долучається до колективної відповідальності за безпеку нашої країни. Коли безпека суспільства під загрозою,  готовність до взаємної допомогти стає вирішальною. Варто пам’ятати, що гарна підготовка – запорука кращої допомоги близьким і тим, хто особливо її потребує. Чіткерозуміння алгоритму дій допоможе ефективніше впоратися з кризою та зменшити негативні наслідки для суспільства загалом.  Для виявлення та нейтралізації російських диверсантів, а також ускладнення пересувань російських окупаційних військ по усій країні встановлюються блокпости. Це необхідний захід безпеки, який врятує багато життів. Щоб уникнути непорозумінь під час проходження процедур контролю, закликаю дотримуватись кількох нескладних правил. ? Зокрема, при проходженні блокпоста громадяни мають: - зменшити швидкість автомобіля; - завчасно приготувати документи для перевірки; - вимкнути фари, увімкнути аварійне світло та світло в салоні автомобіля; - не вести відеозйомку; - без дозволу військових не виходити з автомобіля; - чітко відповідати на питання військових; - бути готовими на вимогу відкрити багажник та оглянути салон автомобіля; - після огляду та дозволу продовжити рух і не набирати швидкість різко. У місті за відсутності великої кількості машин та людей на вулицях продовжуйте дотримуватися правил дорожнього руху та поведінки у громадських місцях. Що робити, якщо виявили підозрілий предмет?  У разі виявлення підозрілого предмета, схожого на вибуховий пристрій, рекомендується: - негайно припинити роботи у місці (районі) його виявлення; -  проінформувати про знахідку інших осіб, які знаходяться поруч, у разі можливості забезпечити їх евакуацію з небезпечної території; - не підходити, не торкатися та не пересувати підозрілий предмет; - знаходячись поблизу нього, утриматися від куріння, користування засобами радіозв’язку (у тому числі мобільним телефоном);

13:26 08.03.2022

Волонтерські штаби

У зв’язку із надходженням великої кількості запитів щодо волонтерських штабів з койко-місцями, які приймають переселенців безкоштовно на ночліг  в умовах воєнного стану, Одеський обласний центр соціальних служб надає інформацію:

13:25 08.03.2022

Щоденне інформування жителів Любашівської громади під час воєнного стану: 08 березня

Щоденне інформування жителів Любашівської громади під час воєнного стану: 08 березня Шановна Любашівська громадо! Шановні жінки Любашівщини! Вітаю всіх Вас з Днем Весни та 8 Березня. Ви наш тил та надихаєте чоловіків на нові звершення. Миру всім нам та Україні! Протягом минулої доби на території Любашівської громади надзвичайних подій не відбулось, все спокійно, ситуація знаходиться під контролем. Сьогодні, на засіданні оперативного штабу військовий комісар  доповів що ситуація в Україні складна, але контрольована. Бойові дії ведуться по містам України, але всі атаки ворога військові Збройних Сил України успішно відбивають. І хоча, Чорноморський флотть під Одесою місто повністю готове до зустрічі з ворогом, повітряний простір контролюється, вчора Військово-Морськими Силами ЗСУ було знищено ще один ворожий новітній військовий корабель. Звертаюсь до населення з проханням не нехтувати правилами укриття при сигналі "Повітряна тривога". Під час війни навчальних тривог не буває, і коли почуєте сигнал "Повітряна тривога" - це реальна загроза. Зараз в Україні немає реальної прив'язки до місцевості де буде бомбардування, але якщо подали сигнал, то значить у повітряному просторі України з'явився ворог. Звертаюсь до чоловіків, які бажають боронити свою Україну та рідний край, не відсиджуйтесь вдома, не чекайте коли вам принесуть повістку. У військовий час обов'язок кожного самостійно прибути до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки за місцем реєстрації. Йдіть самі до військкомату і бороніть Україну! А ті, хто здатен тримати зброю, особливо мисливці, закликаю прийти до військкомату та вступати до додаткового батальйону територіальної оборони, який вже формується в нашому регіоні. Ви принесете більше користі, коли офіційно станете на охорону блокпостів в Подільському районі. А охороняти громадський  порядок в населених пунктах громади можуть і ті, кого військкомат заверне за віком, за станом здоров'я та іншими сімейними обставинами, і повірте таких достатньо.    Спільно з кожним жителем громади нам вдасться допомоги та захисти нашу державу. Дотримуймось всіх правил, вірмо в армію та підтримуймо Україну. Наше майбутнє в наших руках.

11:32 08.03.2022

У зв’язку із надходженням великої кількості запитів щодо волонтерських штабів з койко-місцями, які приймають переселенців безкоштовно на ночліг в умовах воєнного стану, Одеський обласний центр соціальних служб надає інформацію:

У зв’язку із надходженням великої кількості запитів щодо волонтерських штабів з койко-місцями, які приймають переселенців безкоштовно на ночліг в умовах воєнного стану, Одеський обласний центр соціальних служб надає інформацію:

09:10 08.03.2022

Вітання начальника Подільської районної військової адміністрації Михайла Лазаренка з 8 Березня

ШАНОВНІ, ДОРОГІ, НАЙКРАЩІ, НІЖНІ, ТА ВОДНОЧАС МУЖНІ ЖІНКИ ПОДІЛЬЩИНИ! ПРИЙМІТЬ НАЙЩИРІШІ ВІТАННЯ ЗІ СВЯТОМ ВЕСНИ, НІЖНОСТІ ТА КОХАННЯ – 8 БЕРЕЗНЯ. Без жінки уявити наш світ неможливо. І він – цей світ – у якому є жінка – прекрасний. Тому за всіх часів найтепліші слова були присвячені саме жінці.

07:48 08.03.2022

Українська та російська делегації уточнили деталі роботи так званих зелених коридорів – Михайло Подоляк

Делегації України та Росії під час третього раунду переговорів у Білорусі уточнили деталі роботи гуманітарних коридорів для більш ефективного надання допомоги людям у містах, що найсильніше постраждали від російських обстрілів. Про це повідомив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк після завершення зустрічі.

21:36 07.03.2022

Спільна нарада з Одеською ОВА

07.03.2022 року голова Любашівської громади Геннадій Павлов разом з начальником Подільської районної військової адміністрації Михайлом Лазаренко спільно з керівниками територіальних громад, підрозділів поліції та ДСНС, комендатури взяв участь у відеоселекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації під головуванням Максима Марченка. Під час роботи керівником області було поставлено додаткові завдання щодо формування бригади територіальної оборони, активізації збору підписів громадян під зверненням стосовно «закриття неба» над Україною. Крім того, було обговорено роботу штабу гуманітарної допомоги, створення логістичних центрів в районах, розгортання шпиталів з можливостю лікування поранених, дооблаштування бомбосховищ та місць укриття населення. Начальники районних військових адміністрацій доповідали керівництву області по обстановці на місцях, забезпеченості, проблемним питанням. Голова Одеської обласної військової адміністрації звернув увагу голів РВА, громад на законність функціонування блок-постів, проведення їх інвентаризації, недопущення пияцтва, мародерства, залякування населення з боку особового складу. Максим Марченко доручив забезпечити безперебійне енергопостачання в лікарнях та інших об’єктах соціальної сфери, організувати ефективну взаємодію та координацію діяльності голів районних військових адміністрацій та комендантів районів.

20:48 07.03.2022

Уряд і місцева влада вживають заходи, аби ціни на товари першої необхідності залишались стабільними

Кабінет Міністрів ухвалив рішення, яке дозволяє обласним військовим адміністраціям спільно з Нацполіцією та Держлікслужбою здійснювати контроль за цінами на соціально значущі продукти харчування, ліки та паливо. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у відеозверненні 7 березня.

18:23 07.03.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь