A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Рішення виконавчого комітету №19 «Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Любашівської територіальної громади»

Кількість переглядів: 405
Скликання: Рішення виконавчого комітету
Сесія: Рішення виконавчого комітету
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 22.02.2023
Номер документу: 19
Назва документу: Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Любашівської територіальної громади
Прикріплені файли:

Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території

Любашівської територіальної громади

 

Відповідно до підпункту 7 пункту "б" частини першої статті 34, статті 40 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Закону України "Про правовий режим воєнного стану", у звязку з введенням воєнного стану в Україні, беручи до уваги Порядок залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 № 753 (далі – Порядок) та на виконання розпорядження  голови Подільської районної державної адміністрації від 25 січня 2023 року № 11/23 «Про організацію суспільно корисних робіт», з метою організації залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, що виконуються під час запровадження трудової повинності та регулювання питання соціального захисту працездатних осіб, що залучаються до виконання вищевказаних робіт, виконавчий комітет  Любашівської селищної ради

 

В И Р І Ш И В:

   

              1. Організувати суспільно корисні роботи в умовах воєнного стану на території Любашівської селищної територіальної громади (далі – суспільно корисні роботи).

                   2. Залучити до суспільно корисних робіт працездатних осіб, у тому числі осіб, що не підлягають призову на військову службу, які за віком і станом здоров'я не мають обмежень до роботи в умовах воєнного стану (крім працездатних осіб, що залучені до роботи в оборонній сфері та сфері забезпечення життєдіяльності населення і заброньовані за підприємствами у період воєнного стану з метою виконання робіт, що мають оборонний характер, а також осіб, залучених до здійснення заходів національного спротиву), а саме:

- зареєстрованих безробітних та інших незайнятих осіб, зокрема внутрішньо переміщених;

- працівників функціонуючих в умовах воєнного стану підприємств (за погодженням з їх керівниками), що не залучені до виконання мобілізаційних завдань (замовлень) та не зараховані до складу об’єктових формувань цивільного захисту, - у порядку переведення (за потреби);

- осіб, зайнятих в особистому селянському господарстві (за потреби);

- студентів вищих, учнів та слухачів професійно-технічних навчальних закладів (за потреби);

- осіб, які забезпечують себе роботою самостійно (за потреби).

                   3. Затвердити перелік видів суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах воєнного стану, до виконання яких залучаються працездатні особи на території Любашівської територіальної громади (Додаток 1).

               4. Затвердити перелік замовників (підприємства, установи, організації) суспільно корисних робіт, де працюватимуть працездатні особи та розташовані на території _Любашівської територіальної громади (Додаток 2).

 

 

 

5. Визначити відповідальних осіб, які за сприяння керівників замовників (підприємств, установ, організацій) будуть забезпечувати оповіщення, збір і комплектування груп працездатних осіб, що залучаються до виконання суспільно корисних робіт відповідно до Порядку.

6.  Любашівському відділу Подільської філії Одеського обласного центру зайнятості сприяти залученню зареєстрованих безробітних осіб до виконання суспільно корисних робіт відповідно до Порядку.

7. Фінансування суспільно корисних робіт здійснити за рахунок коштів замовника або коштів місцевої держадміністрації або благодійних внесків чи пожертвувань, або інших джерел, не заборонених законодавством (у разі залучення інших працездатних осіб, окрім зареєстрованих безробітних). Фінансування суспільно корисних робіт, що виконуються зареєстрованими безробітними, здійснити за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, передбачених для виконання громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, коштів місцевих бюджетів, замовників (підприємств, установ, організацій). Фінансування суспільно корисних робіт здійснити шляхом спрямування коштів на оплату праці у розмірі мінімальної заробітної плати, сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, оплату проїзду в межах громади до місця виконання робіт та у зворотному напрямку (у разі потреби), відповідно до Порядку.

8. У разі залучення до суспільно корисних робіт зареєстрованих безробітних замовнику (підприємства, установи, організації) укласти договір про організацію та фінансування суспільно корисних робіт з Любашівським відділом Подільської філії Одеського обласного центру зайнятості.

 

9. Відділу загальної та організаційної роботи Любашівської селищної ради довести дане рішення до відома населення через засоби масової інформації шляхом оприлюднення на офіційному вебсайті  у відповідності до вимог законодавства.

 

            10. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника голови з питань діяльності виконавчих органів Любашівської селищної ради  Пенчева Олега Степановича.

 

 

Селищний голова                                                            Геннадій ПАВЛОВ

 

Додаток 1

до рішення

виконавчого комітету Любашівської селищної ради

від ____________ 2023р. № ___

 

Перелік видів суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах

воєнного стану, до виконання яких залучаються працездатні особи

на території Любашівської територіальної громади

 

Ремонтно-відновлювальні роботи, насамперед роботи, що виконуються на об’єктах забезпечення життєдіяльності.

Розбір завалів, розчищення залізничних колій та автомобільних доріг.

Будівництво захисних споруд цивільного захисту, швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту та створення найпростіших укриттів, протизсувних, протиповеневих, протиселевих, протилавинних, протиерозійних та інших інженерних споруд спеціального призначення.

Ремонт і будівництво житлових приміщень.

Роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням та їх експлуатації, пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття.

Вантажно-розвантажувальні роботи, що виконуються на залізницях, у портах тощо.

Сільськогосподарські роботи (весняно-польові роботи, збирання врожаю, сінокосіння).

Надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам техногенного, природного та воєнного характеру.

Організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій.

Роботи із забезпечення сталого функціонування об’єктів підвищеної безпеки на випадок надзвичайних ситуацій.

Роботи, пов’язані з підтриманням громадського порядку.

Упорядкування, відновлення та благоустрій прибережних смуг, природних джерел та водоймищ, русел річок, укріплення дамб, мостових споруд.

Заготівля дров для опалювального сезону для військових та населення.

Ліквідація стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів.

Облаштуваня та укріплення блок-постів, підвальних приміщень під укриття.

Розвантаження та фасування гуманітарної допомоги.

Виконання робіт в Пунктах незламності.

Плетіння маскувальних сіток.

Пошив військового обмундирування.

Роботи із забезпечення потреб військових формувань, а саме залучення до виготовлення продуктів харчування, виготовлення окопних свічок.

Благоустрій кладовищ, упорядкування могил належним чином

            Ремонтно-відновлювальні роботи по водогіну , тощо.

 

Керуючий справами(секретар) виконавчого

комітету Любашівської селищної ради                                         Наталя БОБОШКО

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь