A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Що нового буде для виборця на цих виборах і які права у нього є?

Дата: 05.03.2019 14:42
Кількість переглядів: 806

ДО УВАГИ ВИБОРЦІВ!

  Що нового буде для виборця на цих виборах і які права у нього є?

Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 26 листопада  2018 року №2631-VIII призначено чергові вибори Президента України на неділю,  31 березня 2019 року.

Отже, не пізніше, як за вісім днів до дня голосування всім виборцям принесуть іменне запрошення на вибори. У цьому запрошенні Вам повідомлять про включення Вас до попереднього списку виборців Вашої виборчої дільниці, адресу дільничної виборчої комісії, її номер телефону і розпорядок роботи, а також про час і місце голосування. Виборцям, щодо яких у списку виборців є відмітка про постійну нездатність пересуватися самостійно (НСП), одночасно повідомляється, що їм буде надана можливість проголосувати за місцем перебування (вдома). Якщо Вас запросили і Ваші персональні дані вказані правильно значить все у Вас добре. А якщо Вас не запросили, це привід прийти самому і вияснити причину. Вас чекають у виборчій  дільничній комісії та у відділі ведення Державного реєстру виборців Любашівської РДА, який знаходиться за адресою: смт Любашівка, вул. Софіївська,97, телефон (04864) 2-63-57, 2-24-16, 2-64-43. Приходити потрібно з паспортом та, по можливості, з копією паспорта.

На виборчій дільниці будуть знаходитись попередні списки виборців з якими Ви маєте право ознайомитися і перевірити правильність внесених до них відомостей. Ви, як виборець, можете звернутися до дільничної виборчої комісії або безпосередньо до відділу ведення Державного реєстру виборців не пізніше 25 березня 2019 року із заявою про уточнення попереднього списку виборців, а також про включення або виключення зі списку себе або інших осіб.  Заяви подані пізніше не розглядатимуться.

 А як бути тим виборцям, які не здатні самостійно пересуватися?

Тим виборцям, які не здатні самостійно пересуватися, але в списках у них немає відмітки “НСП”, рішенням дільничної комісії на підставі їх заяви та довідки медичної установи про стан здоров'я надається можливість проголосувати за місцем перебування (вдома). Така заява разом з довідкою повинна бути передана іншими особами  або надіслана поштою  до дільничної комісії до 20 години останньої п'ятниці перед днем голосування. 

Законодавство забезпечує можливість тимчасово змінити місце голосування за п’ять днів до дня виборів, не змінюючи виборчу адресу.

Таке право є у  громадян, які в день голосування перебуватимуть далеко від свого зареєстрованого місця проживання (відрядження, лікування, тимчасове проживання, переселення тощо). Для цього необхідно до 25 березня звернутися у відділ ведення Державного реєстру виборців в місці свого тимчасового перебування з відповідною заявою. До заяви додаються паспорт (копія паспорта) та документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця.

Виборці, виборча адреса яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій та Луганській областях, межі та перелік яких визначаються Президентом України у порядку, передбаченому Законом України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях", можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

Всім вищезазначеним виборцям буде змінено на час виборів місце їх голосування і у списках нової дільниці з'являться їхні прізвища.

 Побажання виборцям

Щоб не залишитися осторонь від виборів, і щоб Ваше ім'я було вписане  у  списки виборців потрібно зовсім небагато — перевірити себе і своїх близьких у цих списках. А це можна зробити вже сьогодні. Тим самим Ви внесете свій внесок в гідне проведення виборів Президента України. Ну і не забудьте, звичайно прийти проголосувати, адже результат Виборів 31 березня 2019 року  залежить лише від Вас, шановний виборцю.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь