A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Голова Любашівської ОТГ Геннадій Павлов: «Децентралізація – реальна можливість змінити життя на краще»

Дата: 18.03.2019 08:22
Кількість переглядів: 722

Фото без описуГолова Любашівської ОТГ Геннадій Павлов: «Децентралізація – реальна можливість змінити життя на краще»

Любашівська селищна об’єднана територіальна громада діє як самостійний суб’єкт органу місцевого самоврядування. Нині вже чимало справ зроблено, а ще більше окреслено перспективним планом соціально-економічного розвитку усіх населених пунктів, не лише Любашівки. Завдяки наполегливій праці працівників громади, допомозі меценатів та державних органів є впевненість в тому, що всі ці напрацювання будуть реалізовані на благо жителів ОТГ.

— Геннадію Анатолійовичу, чи відчуваєте Ви підтримку та розуміння своїх виборців, керівництва району, області та держави в цілому?

—  Відверто скажу, що завдяки реформі децентралізації, ініційованій та підтриманій Президентом України Петром Порошенком наша громада отримала значно більше повноважень та коштів, якими можемо розпоряджатися на власний розсуд – в інтересах всіх громадян. І чим більше повноважень буде залишатися на місцях, чим більше коштів надходитиме до міського бюджету, тим більше ми збудуємо, відремонтуємо, підтримаємо людей тощо. Адже головною метою децентралізації є створення оптимальних умов для праці та проживання жителів ОТГ, які розуміють, що тільки спільними зусиллями можна досягти бажаних результатів та покращити свій добробут. Безумовно, є підтримка з боку людей та районної влади. Досить відчутну руку допомоги маємо з боку обласної державної адміністрації, зокрема її очільника Максима Степанова.

Значну роль відіграє й держава, надавши чималу субвенцію на формування інфраструктури ОТГ, що дозволить технічно зміцнити житлово-комунальне підприємство.

  • Що, на Ваш погляд, має зробити держава на законодавчому рівні, щоб реформа децентралізації влади все ж таки завершилася успіхом?

— Головне – прийняти закон про землю з такими повноваженнями, щоб голова міг вирішувати всі земельні питання. Для села земля – основа всього. Як надходжень до бюджету, так і існування взагалі. Важливо, щоб люди зрозуміли, що вони є господарями на своїй землі. І тільки децентралізація дає реальну можливість змінити життя на краще.

— На які цілі витрачатимуться бюджетні кошти?

—  Найперше, це проведення благоустрою населених пунктів, будівництво вуличного освітлення, ремонт доріг, забезпечення людей якісною питною водою, благоустрій кладовищ, пам’ятників, всебічна підтримка освітянських і медичних закладів. У  перспективі плануємо розширювати мережу медичних закладів за рахунок власних коштів, адже внески у здоров’я наших мешканців – це економія бюджетних коштів. Якщо  будемо акцентувати увагу на профілактиці, то будемо значно менше коштів витрачати на лікування хвороб. Також виділятимемо кошти на харчування дітей, матеріальну підтримку малозабезпечених верств населення, учасників бойових дій та ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Статей розходів вистачає. Тож головною задачею залишатиметься вишукування резервів для наповнення бюджету. Цьому сприятимуть залучення інвестицій, відкриття нових підприємств, створення робочих місць та легалізація робочої сили та земельних наділів тощо.

—  Одним з найважливіших аспектів розвитку громади є національно-патріотичне, культурно-духовне та спортивно-масове життя. Адже саме через ці аспекти ми можемо побудувати міцне суспільство, виховане на засадах моралі, духовності та патріотизму.

—  Цілком з цим погоджуюсь. Ми намагаємося проводити різноманітні заходи задля культурного розвитку наших жителів. Щоб діти і молодь могли займатися спортом, будується стадіон зі штучним покриттям у школі-гімназії. Аналогічний планується звести в ліцеї, і хочеться, щоб функціональні спортивні майданчики з’явилися в Сергіївці та інших селах ОТГ. Вагому увагу приділятимемо патріотичному вихованню підростаючого покоління, без якого неможливе існування нашого суспільства. Значно сприятиме  національній ідентифікації кулінарний фестиваль «Новий Любашівський базар», відродження народних традицій і звичаїв. Готові і далі приймати фестиваль «Безмежність української книги» тощо.     

— Чи є взаєморозуміння з депутатським корпусом?                                                              

— Депутатський корпус обирався на перших виборах пропорційно до кількості жителів кожного населеного пункту, який увійшов в громаду. Тож депутати прагнуть якомога більше зробити для своїх сіл та своїх виборців. З розумінням та відповідальністю вони ставляться до вирішення питань життєдіяльності громади, створення її інститутів та їх функціонування. Сьогодні ми маємо чіткий план розвитку нашої ОТГ та можемо бути впевнені, що на його реалізацію нам вистачить ресурсів.

Я переконаний, що політика децентралізації буде продовжена Президентом Петром Порошенком, забезпечивши якісний прогрес усій економіці країни, дасть перспективу місту й селу, кожній громаді. Все це дозволить наповнити державний та місцеві бюджети, дасть можливість підвищувати зарплати бюджетникам, пенсії, соціальні виплати.

— Дякую за розмову.

Юрій Федорчук.

Фото автора.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь