A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

УВАГА! Семінар для представників багатоповерхових будинків Проекту «Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень».

Дата: 17.05.2019 09:48
Кількість переглядів: 759

21 травня 2019 р. о 10:00 в приміщенні Любашівської селищної ради відбудеться семінар для представників багатоповерхових будинків Проекту «Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень». Проект діятиме на місцевому рівні по всій країні, допомагаючи створювати нові об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), а також сприяючи зміцненню потенціалу як новостворених, так й існуючих ОСББ, які в подальшому зможуть розробити власні проекти з підвищення енергоефективності та подати заявку на фінансування до Фонду енергоефективності України. Мета заходу: інформування мешканців про можливості управління багатоквартирними будинками, та здійснення заходів з енергоефективності. Запрошуються власники квартир багатоповерхових будинків, які прагнуть поліпшити умови проживання та  здійснити своє право зі спільного користування, утримання та управління своїм будинком.

Проект ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES)

Покращення рівня енергоефективності в різних секторах української економіки є головним пріоритетом України. Житлово-комунальний сектор здійснює безпосередній вплив на якість умов життя мільйонів українців, але при цьому характеризується низькою сталістю через високий рівень споживання енергії та тепла, зношену інфраструктуру та обладнання для опалення, значні витрати газу та застарілий житловий сектор. Європейський Cоюз реалізовує Програму підтримки енергоефективності для України (EE4U), що має на меті сприяти підвищенню енергоефективності житлового сектору в Україні та скороченню викидів парникових газів. У цьому контексті ЄС спільно з урядом Німеччини підтримує Фонд енергоефективності України, створений Урядом України, який надаватиме технічну та фінансову підтримку на термомодернізацію багатоквартирних будинків на всій території України з метою підвищення енергоефективності. Такі заходи сприятимуть позитивним змінам у споживанні енергії, а також підсилять енергетичну незалежність країни. ПРООН надаватиме технічну допомогу шляхом впровадження проекту, який триватиме з 1 жовтня 2018 року до 30 вересня 2020 року.

Про Проект

Основна мета Проекту – мобілізація співвласників житла в багатоквартирних будинках в Україні та підтримка їхньої мотивації до підвищення рівня енергоефективності власних будинків. Проект діятиме на місцевому рівні по всій країні, допомагаючи створювати нові об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), а також сприяючи зміцненню потенціалу як новостворених, так й існуючих ОСББ, які в подальшому зможуть розробити власні проекти з підвищення енергоефективності та подати заявку на фінансування до Фонду енергоефективності України.

Протягом двох років Проект «Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» буде проводити інформаційну кампанію на національному, обласному та місцевому рівнях з метою інформування широкої громадськості та місцеві громади щодо нового законодавства у сфері енергоефективності, програм Фонду енергоефективності та механізмів фінансування, які він пропонує. Проект проводитиме серію групових та індивідуальних консультацій для активістів, які мають намір створити ОСББ, активів вже створених ОСББ та місцевої влади з питань створення ОСББ, ведення бухгалтерії та фінансового менеджменту, пошуку та отримання фінансування для ініціатив по покращенню стану будинків.

У ході реалізації Проекту ПРООН спиратиметься на партнерські відносини з місцевими органами влади, а також на майже десятирічний досвід мобілізації громадян для втілення місцевих спільних ініціатив, набутий у  ході впровадження проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Також ПРООН тісно співпрацюватиме з Міжнародною фінансовою корпорацією (МФК).

Подати заявку на участь в проекті можна за посиланням www.houses.in.ua/registration


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь