Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Методичні рекомендації для бджолярів.

Дата: 17.05.2019 14:56
Кількість переглядів: 785

На виконання вимог Закону «Про ветеринарну медицину», «Про    бджільництво», керуючись наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 30.01.2001 № 9 «Про затвердження Інструкції щодо попередження та ліквідації хвороб і отруєнь бджіл», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12 лютого2001 р. за №131/5322 та з метою оперативного реагування на випадки отруєння бджіл  внаслідок застосування пестицидів та агрохімікатів на посівах сільськогосподарських культур,   з метою упередження фактів отруєння бджіл та налагодження комунікативної роботи пасічників з аграріями та іншими зацікавленими сторонами пасічнику необхідно вжити слідуючі дії:

 

1. Звернутись до органів місцевого самоврядування із заявою про реєстрацію пасіки та подати її за місцем свого проживання/реєстрації, якщо вони збігаються або за місцем реєстрації юридичної особи.

 

2 вернутися до Любашівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужбив Одеській області для реєстрації та  обстеження пасіки фахівцями ветеринарної медицини  

 

3.Отримати ветеринарно-санітарний паспорт , видається шляхом його заповнення фахівцями ветеринарної медицини Любашівської районної державної лікарні ветеринарної медицини.

4. З метою недопущення конфліктних ситуацій та налагодження плідної роботи з аграріями, у випадку розміщення пасіки на земельних ділянках сільгоспвиробника, рекомендовано звернутись до нього з відповідною заявою.

    -    Потім необхідно проінформувати агровиробника, органи місцевого самоврядування, Держпродспоживслужби та екологічної інспекції про місце та період розташування пасіки.

5. Якщо пасічник здійснює кочівлю бджіл, необхідно проінформувати органи місцевого самоврядування і агровиробника про заплановане місце та період кочівлі пасіки.

6.Перевезення, кочівля бджіл на медозбір та запилення здійснюється на підставі довідки або ветеринарного свідоцтва,виданих фахівцями ветеринарної медицини.

7. Розташування пасіки на місцевості- стаціонарної/кочової, проводиться згідно Інструкції щодо попередження та ліквідації хвороб і отруєнь затвердженої наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 30.01.2001 № 9.

З метою недопущення конфліктних ситуацій між пасічниками  (добросусідства, виставлення пасік на перельоті,тощо ) рекомендуємо через органи місцевого самоврядування або безпосередньо пасічнику особисто спілкуватись з власниками пасік, розташованих по сусідству.

 

8.Ініцювання пасічником перед сільською, селищною радою або об’єднаною територіальною громадою про створення постійно діючої комісії з питань бджільництва, в тому числі щодо  встановлення факту отруєння бджіл

Члени комісії:

  • ветеринарний лікар;
  •  агроном суб’єкта господарювання(за бажанням);
  • пасічник;
  • представник селищною ради або об’єднаною територіальною громади(землевпорядник);
  • депутат ради/громади.

 

З метою упередження конфліктних ситуацій між пасічником та аграрієм, налагодження роботи та інформування про агрохімічні роботи на території ради (громади), пасічнику необхідно звернутись на адресу органів місцевого самоврядування із заявою про створення вищевказаної комісії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь