A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Роз’яснення щодо укладання договорів на технічне обслуговування газових внутрішньо будинкових мереж.

Дата: 30.07.2019 14:41
Кількість переглядів: 1605

Голова Любашівської селищної ОТГ Геннадій Павлов за участю начальника Любашівської дільниці Ананівського УЕГГ Петріченка Андрія, спеціалістів селищної ради провів збори з жителями громади. В ході зборів надано роз’яснення щодо укладання договорів на технічне обслуговування газових внутрішньо будинкових мереж.

На даний час згідно вимог чинного законодавства, якщо власник не проведе технічне обслуговування внутрішньо будинкових мереж у будинку, розподіл природнього газу до нього припиняється.

З 1 травня 2019 року власники, балансоутримувачі самостійно можуть обрати собі підрядника, який буде здійснювати обслуговування газових приладів та елементів системи газопостачання будинку. До 2019 року планово-технічне обслуговування здійснювалося газорозподільними компаніями безкоштовно. З прийняттям низки законодавчих актів, а саме Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості № 250 від 10 травня 2018 року, Наказу Міненерго № 190 від 27 липня 2018 року, Кодексу газорозподільних систем така послуга стала ринковою.

 Тобто, усі споживачі газу тепер повинні раз на рік проводити технічне обслуговування газових приладів внутрішньо будинкових мереж. Це може бути будь-яка організація, що має відповідні дозвільні документи на виконання таких робіт.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь