A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Робоча зустріч по проекту «Поліцейський офіцер громади».

Дата: 15.08.2019 08:12
Кількість переглядів: 929

Фото без описуГолова Любашівської селищної ОТГ Геннадій Павлов 14 серпня 2019 року прийняв участь у робочій зустрічі по проекту «Поліцейський офіцер громади» на запрошення  Одеського центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону, за участі представників Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Мета семінару полягала у роз'ясненні умов участі громад у відборі для реалізації проекту "Поліцейський офіцер громади" та представленні попередніх результатів пілотування цього проекту у Дніпропетровській області.

Перед громадами виступили заступник начальника ГУНП в Одеській області Сергій Махотін, начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області Олександр Гостіщев, заступник начальника відділу Ігор Волокітенко, директор Одеського ЦРМС Юлія Молодожен, які пояснили переваги участі громад у цьому проекті.

Проект реалізується Національною поліцією України та фінансуєтся коштами міжнародних донорів і передбачає надання допомоги громадам в отриманні підготовленого поліцейського офіцера громади та службового автомобіля. Від громади потрібно лише створити умови для роботи: забезпечити офіцера приміщенням, меблями та офісною технікою.

Незабаром буде оголошено конкурс на посаду поліцейського офіцера громади та здійснено відбір громад, які готові виконати умови конкурсу щодо облаштування робочого місця офіцера поліції.

Під час семінару відбувся відеозв'язок, організований за сприяння Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування, з представниками об'єднаних громад та ГУНП Дніпропетровської області, які надали відповіді на запитання учасників та презентували результати реалізації проекту.

В Одеській області проект розпочне реалізацію у 2020 році. Він передбачає, що на території громади з'явиться поліцейський офіцер громади, який буде жити та працювати на цій території та виконувати низку завдань, орієнтованих на безпеку громадян. Це запобігання правопорушенням шляхом застосування превентивних заходів; допомога у надзвичайних ситуаціях, проведення роз'яснювальної роботи серед різних вікових категорій мешканців з питань правопорядку; захист громадян тощо.

Ця посада вводиться додатково до чинних посад дільничних офіцерів поліції і оплачуватиметься за рахунок Національної поліції України.

Претенденти, відібрані на конкурсній основі, пройдуть ґрунтовне навчання за підтримки міжнародних інструкторів. Керівництво ОТГ буде брати участь у конкурсних комісіях для ознайомлення з претендентами та прийняттям рішень щодо їх роботи на території громади.

Любашівська селищна ОТГ подала попередні анкети на участь у проекті, де вказала свою можливу участь у створенні належних умов праці. Наступний етап передбачає укладання угод про співпрацю громад та Національної поліції України щодо остаточного відбору ОТГ для реалізації проекту.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь