Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Громадські слухання щодо врахування громадських інтересів при розробленні Звіту про стратегічну екологічну оцінку до генерального плану та плану зонування смт Любашівка Любашівського району Одеської області.

Дата: 23.08.2019 14:38
Кількість переглядів: 1015

      Фото без опису 23 серпня 2019 року в Любашівській селищній ОТГ під головуванням Геннадія Павлова пройшли громадські слухання щодо врахування громадських інтересів при розробленні Звіту про стратегічну екологічну оцінку до генерального плану та плану зонування смт Любашівка Любашівського району Одеської області.

Виходячи з того, що Генеральний план смт Любашівка розроблений в 1984 році головним інститутом «Дніпромісто» втратив свою актуальність, Любашівська селищна рада замовила виготовлення документу державного планування «Генеральний план та план зонування території смт Любашівка Одеської області», розробник ТОВ «Архізем» м. Одеса. Дана документація виготовлена і після проведення громадських слухань представлена на розгляд містобудівної ради при Управлінні містобудування та архітектури Одеської області облдержадміністрації. На засіданні архітектурно-містобудівної ради, що відбулася 16.01.2019 року, «Генеральний план смт Любашівка» рекомендовано до затвердження сесією Любашівської селищної ради.

        Однак 25 жовтня 2018 року прийнято Закон України «Про стратегічну-екологічну оцінку» в якому зазначено, що вся містобудівна документація повинна пройти стратегічну екологічну оцінку, яка являється окремим розділом генплану.

       ТОВ «Архізем» розробило «Звіт про стратегічну-екологічну оцінку» на замовлення Любашівської селищної ради.

       Дана проектна документація розміщена на офіційному сайті Любашівської ОТГ та  з 03 серпня по 03 вересня, згідно Законів України «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про місцеве самоврядування», «Про стратегічну екологічну оцінку» проводиться громадське обговорення проектної документації.

          Згідно законодавства в процесі обговорень проводяться громадські слухання щодо врахування громадських інтересів при розробленні Звіту про стратегічну екологічної оцінки до генерального плану та плану зонування території смт Любашівка.

 Громадські слухання розпочав голова громади Геннадій Павлов з привітального слова та розповів про основну мету зборів.

Начальник відділу  містобудування, житлово-комунального господарства, з питань земельних відносин – головний архітектор Євгеній Крихта пояснив зміст звіту про стратегічно-екологічну оцінку та його ключові цілі - створення умов для подальшого сталого розвитку території, вирішення екологічних проблем місцевості та запобігання шкідливим наслідкам впливу чинників антропогенного та природнього характеру, впровадження засад для підвищення якості життя населення. Стратегічні
рішення стосовно поліпшення умов водопостачання та якості питної води,
будівництва очисних споруд (з розподілом на декілька басейнів водозбору) системи побутово-господарського водовідведення, облаштування системи очищення поверхневого стоку, рекультивація місця видалення відходів тастворення нового полігону, встановлення санітарно-захисних зон згіднодіючих норм та вертикальне планування вулично-дорожньої мережі позитивно впливатимуть на розвиток селища протягом багатьох років, тазапобігатимуть погіршенню стану довкілля, зокрема ґрунтів та водного басейну. Зазначені заходи створюють засади сталого розвитку, які згодом (за умови подальшого впровадження) призведуть до підвищення якості життя та зростанню привабливості селища у інвестиційному плані. Першочерговими повинні стати заходи з поліпшення екологічного стану довкілля та запобігання погіршенню довкілля, серед яких найбільш важливими є: облаштування системи централізованого водовідведення та очисних споруд господарсько-побутового водовідведення, та облаштування надійного кільцевого водогону. Також у процесі виконання генерального плану, з метою поліпшення екологічного стану навколишнього середовища,зниження енергоємності та подальшого підвищення коефіцієнта ефективності перетворення енергії, на подальших етапах проектування бажано застосування альтернативних джерел теплопостачання.
Необхідно також розглянути можливість застосування в архітектурних рішеннях об'єктів термоустановок в комплексі з теплогенераторами для систем опалювання та гарячого
водопостачання
. Також на подальших стадіях проектування та планування розвитку, з врахуванням зростаючого споживання електричної енергії, та наявності обмежень щодо провадження сільськогосподарської діяльності, було б доцільно розглянути можливість розміщення альтернативних джерел живлення у вигляді електричних станцій з використанням енергії сонця як в межах, так і поза межами смт Любашівка. Це дозволить використовувати природні ресурси для отримання енергоресурсів без шкоди для довкілля та збільшувати регіональний валовий продукт, знижуючи показники забруднення на одиниці вартості валового продукту.

По завершенню доповіді мешканці громади задавали питання, які їх найбільше турбують голові селища Геннадію Павлову та отримали наступні відповіді:

1)Вирішення питання щодо постійного загоряння сміттєзвалища – болюче питання, вважаючи на те, що загоряння сміттєзвалища відбувається через підпали, буде залучена поліція для притягнення підпальників до відповідальності.

2)Вирішити питання по нічним авто гонкам посеред центральної вул. Софіївської – буде підготовлено та надіслано лист відділу поліції щодо патрулювання та недопущення подібних ситуацій.

3) Чи планується будівництво готелів? – Так,планується будівництво в районі АЗС Натко біля траси М-05, на території центрального ринку та упорядкування існуючої готелю по вул.Мирній.

4)Які терміни виконання першочергових робіт: очисні споруди, готель, пішохідний міст через трасу – Одразу, після затвердження генерального плану розпочнуться роботи.

По завершенню громадських слухань мешканці громади проголосували одноголосно по наступним питанням:

1.Взяти проект рішення громадських слухань за основу та затвердити його в цілому з урахуванням наданих пропозицій.

2.Схвалити представлені матеріали генерального плану та плану зонування смт Любашівка Одеської області, які відповідають законодавчим та нормативно-правовим актам, державним будівельним нормам, стандартам і правилам, та подати генеральний план на розгляд містобудівної ради.

3.Рекомендувати проект «Генеральний план смт Любашівка Любашівського району Одеської області» та «План зонування смт Любашівка Любашівського району Одеської області» до подальшого затвердження.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь