A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в Любашівській селищній ОТГ.

Дата: 29.08.2019 14:43
Кількість переглядів: 884

Фото без описуДень пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в Любашівській селищній ОТГ.

Голова Любашівської ОТГ Геннадій Павлов, голова Любашівської РДА Віталій Лабуш, голова Любашівської районної ради Сергій Паровик, колективи підприємств, організацій, жителі громади прийняли участь у заходах з метою вшанування захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Під час заходу вшановано місця поховання уродженця с. Коханівка Ананьївського району Вадима Матросова, який воював розвідником у 46-й окремому батальйоні спецпризначення «Донбас-Україна» та уродженця смт Любашівка Любашівського району Олександра Друзя, який воював у складі 28-ї окремої механізованої бригади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуТакож покладено квіти до Меморіальної Дошки на території опорної НВК ЗОШ І-ІІІст.-гімназії в смт Любашівка Олександру Друзю, який навчався в цій школі.Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Пам’ятаймо про тих, хто воював за Україну та віддав найцінніше – життя.  

Олександр Олександрович Друзь (1 серпня 1995 — 16 серпня 2014) — солдат Збройних сил України.

Життєвий шлях.

Закінчив філіал профтехучилища, здобув спеціальності електрика й механіка, працював у фермерському господарстві «Основа-2». Отримавши повістку у військкоматі та дізнавшись, що його призвуть навесні 2014-го, Олександр розрахувався з роботи та налаштувався на службу та підписав контракт. Спочатку потрапив у групу снайперів, потім перевівся у танкісти. Солдат, механік-водій 28-ї окремої механізованої бригади. Затримав порушника кордону, 17 квітня батьки отримали подяку командира частини.

З липня 2014-го перебував у зоні бойових дій. Загинув під час обстрілу терористами з РСЗВ «Град» біля села Благодатне (Амвросіївський район).

Без Олександра лишились батьки та сестра. Похований в Любашівці.

Нагороди та вшанування.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений:

орденом «За мужність» III ступеня (15.5.2015, посмертно)

17 жовтня 2014-го в Любашівській НВК ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназія відкрито меморіальну дошку випускнику Олександру Друзю

найменовано вул. Друзя Олександра в смт Любашівка

присвоєно звання Почесний житель смт Любашівка.

Вадим Петрович Матросов (8 липня 1989 — 8 вересня 2016) — солдат Збройних сил України

Життєпис

Народився 1989 року в селі Коханівка (Ананьївський район, Одеська область). Закінчив 11 класів коханівської школи, в Одесі здобув фах зварювальника; займався «євроремонтами». Потім закінчив академію сухопутних військ, проживав в смт Любашівка.

Влітку 2015 року мобілізований, солдат, старший розвідник розвідвзводу розвідувально-диверсійної роти, 46-й окремий батальйон спецпризначення «Донбас-Україна». Згодом уклав контракт на подальшу військову службу. Неодноразово вивішував український прапор перед позиціями російських бойовиків в «сірій зоні».

8 вересня 2016 року загинув увечері поблизу міста Мар'їнка внаслідок мінно-вибухових травм під час обстрілу з АГС терористами.

Похований 12 вересня 2016-го у смт Любашівка з військовими почестями.

Без Вадима лишилися дружина та дві доньки-двійнята 2013 р.н.

Нагороди та вшанування.

указом Президента України № 189/2018 від 27 червня 2018 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно)

відзнакою МОУ «За воїнську доблесть»

відзнакою ВГО "Спілка ветеранів та працівників силових структур України «Звитяга» медаллю «За службу державі»

нагрудним знаком "Гордість батальйону «Донбас» (посмертно).

СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ!ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!!!

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь