A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Дата: 05.09.2019 08:58
Кількість переглядів: 665

2 вересня 2019 року головний спеціаліст з питань цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи Любашівської селищної ОТГ Сергій Алексєєнко прийняв участь у позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням виконуючої обов'язки голови Одеської обласної державної адміністрації Світлани Шаталової про ситуацію щодо спалаху харчового отруєння серед населення селища Авангард Овідіопольського району.

Начальник управління Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Лідія Степанова повідомила, що до КУ «Міська клінічна інфекційна лікарня м. Одеси» госпіталізовано 31 особу, із них 8 дітей віком до 17 років з попереднім діагнозом гастроентероколіт. Захворілі пов’язують своє захворювання з вживанням шаурми, обєкт реалізації якої розміщений за адресою: селище Авангард Овідіопольського району, вул. Торгова, 11/2.

У ході санепідобстеження встановлено порушення вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та якість харчових продуктів.

Світлана Шаталова доручила Держпраці в Одеській області та ДФС в Одеській області провести ретельну перевірку щодо зазначених питань.

Представник ГУНП в Одеській області Інна Власова повідомила, що за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Виконуючий обовязки директора Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Ігор Гінжул зазначив, що у всіх постраждалих осіб спостерігалась однотипна клінічна картина з ознаками харчового отруєння, скаргами на підвищення температури тіла до 38 градусів. Загальний стан оцінений, як середньої важкості, усі отримують лікування у повному обсязі.

З метою попередження подібних випадків комісією ТЕБ і НС одноголосно підтримано пропозицію щодо створення органами місцевого самоврядування робочих груп із залученням фахівців Держпраці для моніторингу умов і діяльності об’єктів громадського харчування. Результати для узагальнення планується отримати до 30.09.2019.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь