A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Шановні жителі Любашівської селищної об’єднаної територіальної громади!

Дата: 10.09.2019 16:13
Кількість переглядів: 613

З метою забезпечення прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на сімейне виховання, Любашівська селищна рада пропонує своїм жителям стати кандидатами у патронатні вихователі, усиновлювачі, прийомні батьки, батьки-вихователі,опікуни, піклувальники.

    Саме Ви можете зробити цих дітей щасливими,  прийнявши їх в свою сім’ю, подарувавши їм свою любов та турботу використавши одну із форм сімейного виховання:

 

  1. Патронатні вихователі - це особи, які в своїй сім’ї здійснюють тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини на період подолання нею, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Державна допомога на одну дитину становить два прожиткових мінімуми, станом на 01.09.2019 р. для дітей віком до 6 років така допомога складає 3398 грн; від 6-18 років - 4236 грн щомісячно. Розмір грошового забезпечення вихователя становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць, станом на 01.09.2019 р. складає 10035 грн. Патронатному вихователю зараховується стаж роботи на період дії договору.
  2. Усиновлення – це юридичний акт, внаслідок  якого між усиновлювачем та усиновленим виникають такі самі права й обов’язки, як між батьками та дітьми. Одноразова державна допомога при усиновленні складає 10320 грн на одну дитину.
  3. Прийомна сім’я – добровільне прийняття за плату сім’єю або окремою  особою, яка   не перебуває у шлюбі від одного до чотирьох дітей на виховання та спільне проживання.

         Державна допомога на одну прийомну дитину становить два прожиткових мінімуми, станом  

         на 01.09.2019 р. для дітей віком до 6 років така допомога складає 3398 грн; від 6-18 років -  

         4236 грн щомісячно. Грошове забезпечення прийомних батьків складає 70% від загального   

         нарахування на утримання кожної дитини. Одному з прийомних батьків зараховується стаж  

         роботи на період дії договору.

  1. Дитячий будинок сімейного типу - добровільне прийняття за плату подружжям від 5-10     дітей на виховання та спільне проживання. Державна допомога на одного вихованця            становить два прожиткових мінімуми, станом на 01.09.2019 р. для дітей віком до 6 років така допомога складає 3398 грн; від 6-18 років - 4236 грн щомісячно. Грошове забезпечення батьків-вихователів складає 70% від загального нарахування на утримання кожної дитини. Одному з батьків-вихователів  зараховується стаж роботи на період дії договору.

     5.  Опіка, піклування – це влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених  батьківського               піклування, в сім’ї громадян, які перебувають в сімейних родинних відносинах із цими                   дітьми. Державна допомога на одну дитину становить два прожиткових мінімуми,  станом на            01.09.2019 р. для дітей віком до 6 років така допомога складає 3398 грн; від 6-18 років - 4236 грн щомісячно.

           

       Детальну інформацію Ви можете отримати в відділі з питань соціальної політики Любашівської селищної ради, за адресою: вул. Володимира Князя, 84, смт Любашівка, або за телефоном: 2-25-40.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь