A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Засідання круглого столу Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад».

Дата: 26.09.2019 08:18
Кількість переглядів: 743

Фото без описуГолова Любашівської селищної ОТГ Геннадій Павлов 25 вересня прийняв участь у засіданні круглого столу на тему «Перспективи формування нової системи адміністративно-територіального устрою Одещини. Етап другий – презентація моделі області» під головуванням голови обласної ради Сергія Паращенка.

Захід було організовано Українською асоціацією районних та обласних рад (УАРОР) за підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні».

«Одне із важливих та значущих питань сьогоднішнього порядку денного – перспективи формування нової системи адміністративно-територіального устрою Одеської області. Це вже другий етап презентації моделі нашої області. Я попередньо ознайомлений з даною моделлю. Згідно пропозицій Мінрегіону, проект адміністративно-територіального устрою Одеської області передбачає створення чотирьох об’єднаних районів – Одеський, Ізмаїльський, Білгород-Дністровський та Подільський райони з відповідними центрами у містах – Одеса, Ізмаїл, Білгород-Дністровський та Подільськ. Разом з моїми заступниками в Одеській обласній раді ми провели ряд засідань з головами фракцій та депутатським корпусом і маємо своє бачення даного питання. Але насамперед заслухаємо усіх доповідачів сьогоднішнього круглого столу та перейдемо до обговорення», – висловився голова Одеської обласної ради Сергій Паращенко під час відкриття засідання.

У відкритій дискусії взяли участь Голова Відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні, радник Ешлі Малруні, представник Посольства Канади в Україні Валерій Олійник, менеджер Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» Ольга Шевчук, заступник голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко, заступник голови Секретаріату Української асоціації районних та обласних рад, експерт Олександр Даниленко, керівник експертної групи Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Міністерства розвитку громад і територій Максим Шилкін, перший заступник голови обласної ради Вадим Шкарівський, заступник голови обласної ради Юрій Дімчогло, депутати обласної ради, міські голови, голови районних рад, райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад Одещини.

Основними спікерами виступили експерт УАРОР з питань реформи органів місцевого самоврядування та територіальної організації влади, заступник голови Секретаріату УАРОР Олександр Даниленко, а також представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Учасники круглого столу обговорили можливу модель адміністративно-територіального устрою Одеської області, висловили своє бачення та висловили пропозиції щодо нової моделі адмінтерустрою області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь