A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Зустріч з депутатом Верховної ради України Степаном Чернявським.

Дата: 26.09.2019 10:04
Кількість переглядів: 849

Фото без опису24 вересня голова Любашівської селищної ОТГ Геннадій Павлов прийняв участь у зустрічі з депутатом Верховної ради України від ПП "Слуга народу" Степаном Чернявським. Також прийняли участь  жителі громади, сільгоспвиробники, керівники району, голови сіл, керівники установ, підприємств. Зустріч пройшла в медіа-центрі районної центральної бібліотеки смт Любашівка у форматі "круглого столу".

Перед зустріччю, депутат Верховної ради України від ПП "Слуга народу" Степан Чернявський оглянув дитячий садок "Казка" та відділення ЦРЛ, які ремонтуються, поспілкувався з працівниками даних установ та відповів на питання.

На початку "круглого столу" виступив депутат Верховної ради України від ПП "Слуга народу" Степан Чернявський, який запевнив що дана та наступні зустрічі проводяться з метою діалогу влади з громадськістю, щоб направити зусилля в першу чергу на впровадження тих законопроектів, які Верховна Рада України має розглянути в першу чергу з урахуванням думки громадськості. Акцентував увагу на важливості проведення майбутніх місцевих виборів, які будуть проведені навесні 2020 року та відповідально поставитися до вибору осіб, які будуть представляти місцеве самоврядування.

Голова Любашівської районної ради Сергій Паровик звернувся до депутата розглянути можливість на законодавчому рівні створення на базі Любашівського одного району шляхом об'єднання Савранського, Ананьївського, Любашівського, Ширяєвського, Миколаївського районів Одеської області, Благовіщенського району Кіровоградської області та Кривоозерського району Миколаївської області. Також звернувся з проханням переглянути законодавство щодо впровадження важелів впливу на одноосібників, які не платять податки.

Основне питання піднімали аграрії району щодо недопущення на український ринок олігархів та іноземних спекулянтів в разі прийняття Закону про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Також скаржились на непрозору політику роботи Дерземгеокадастру, який розпоряджається державними землями часто віддаючи їх в оренду або користування не жителям району. Просили переглянути та прийняти відкладений попередньою владою "Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо передачі права власності фермерським господарствам на земельні ділянки, надані засновникам таких господарств у постійне користування, довічне успадковуване володіння для створення та/або ведення фермерського господарства (селянського (фермерського) господарства)".

Скаржились громадяни також на несправедливе пенсійне забезпечення (проведення перерахунку пенсій), необхідність перегляду Трудового законодавства, Порядку надання соціальних допомог, внесення змін до Податкового кодексу.

Вислухавши всіх, депутат Верховної ради України від ПП "Слуга народу" Степан Чернявський запевнив, що дискусія про продаж землі буде продовжено на засіданнях профільних комітетів Верховної Ради України, рішення буде прийнято з урахуванням всіх зауважень та пропозицій від громадськості, можливо по даному питанню потрібно буде провести референдум. А загалом, відкриття ринку землі приведе до виникнення здорової конкуренції, залучення інвестицій та створення робочих місць. Закликав усіх приймати участь в обговоренні законопроектів що будуть розглядатися у Верховній Раді України які будуть викладені в соціальній мережі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь