A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

02-03 жовтня 2019 року голова Любашівської ОТГ Геннадій Павлов прийняв участь у семінарі "Кроки для керівників", який проходив  у Запорізькому Центрі розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою".

Дата: 04.10.2019 10:31
Кількість переглядів: 629

Фото без описуФото без опису02-03 жовтня 2019 року голова Любашівської ОТГ Геннадій Павлов прийняв участь у семінарі "Кроки для керівників", який проходив  у Запорізькому Центрі розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою".

Перший день семінару був присвячений темі просторового планування та розвитку інфраструктури в громадах.

Голови ОТГ з Дніпропетровської, Запорізької, Харківської, Донецької та Одеської областей поглибили знання з питань розміщення об’єктів інфраструктури, нормативної бази, планування територій та розвитку інфраструктури в громаді за допомогою тренерів-фасилітаторів - експертів з питань просторового планування Програми "U-LEAD з Європою" Тетяни Данилів і Олександра Гнітецького.

Під час тренінгу розглянули концепцію і принципи належного просторового планування та актуальні питання. 

- Без документації просторового планування не будуть прийматися до розгляду проекти, що подаються на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку, - зауважила Тетяна Данилів.

Просторове планування тісно пов'язане з інфраструктурою громади, тому не оминули увагою й комунальні послуги, зокрема зупинились на комунальній інфраструктурі, благоустрої, комунальних підприємствах. Актуальними є й питання твердих побутових відходів та водопостачання і водовідведення, які також обговорили під час навчання. 

Другий день проходив на тему «Громадський порядок та безпека» для голів громад Запорізької, Донецької, Дніпропетровської, Одеської та Харківської області.

Серед викликів у секторі громадського порядку - явища поляризації, соціальної напруги та ворожнечі, місця з високим ризиком соціальної ізольованості, відсутність ефективних місцевих програм безпеки та правопорядку, брак кваліфікованих кадрів, ресурсна неспроможність та централізований підхід у діяльності Нацполіції України.

- Децентралізований підхід у забезпеченні громадської безпеки більш ефективний. Громади мають бути готові забезпечити умови його функціонування, координування діяльності служб безпеки, - зауважила тренерка-фасилітаторка Уляна Шадська, спеціаліст з питань громадського порядку.

Проте, щоб зрозуміти, на чому варто зосередити особливу увагу, необхідно вдатися до "діагностики": дослідити демографічні та територіальні особливості громади, безпекову ситуацію, соціальні, культурні та інші зміни у громаді, що спричиняють розвиток загроз, превентивні заходи та реагування, ресурсний та інтелектуальний потенціал.

Велика роль у створенні безпечної громади належить саме голові. Це і в координації місцевих органів та служб, відповідальних за безпеку населення, і взаємодія з Урядом та міжнародними партнерами, і інформування та активізація населення, і оцінювання та контроль заходів безпеки.

Про побудову пожежно-рятувальної системи в ОТГ розповів Олександр Круківський, радник з юридичних питань Житомирського ЦРМС. Також звернув увагу на ті моменти, які варто врахувати при її створенні, зокрема щодо зони реагування, територіальної віддаленості населених пунктів.Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь