A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

09.10.2019 року відбулось засідання  місцевої комісії виконкому Любашівської  селищної  ради щодо спрямування субвенції з державного бюджету.

Дата: 09.10.2019 17:02
Кількість переглядів: 1579

09.10.2019 року відбулось засідання  місцевої комісії виконкому Любашівської  селищної  ради щодо спрямування субвенції з державного бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Порядок  денний:

1.Про скасування  рішення місцевої комісії виконкому Любашівської  селищної  ради  від 23.09.2019 року щодо  виділення грошової компенсації на придбання житла Стадник Антоніні Андріївні в сумі 351912 гривень 00 коп., затвердженого рішенням виконавчого комітету селищної ради від 24.09.2019 р. №284. 

2.Про розгляд подання управління соціального захисту населення райдержадміністрації щодо  надання грошової компенсації на придбання житла особі із числа дітей, позбавлених батьківського піклування, Цуркану Леоніду Леонідовичу, 04.11.1997 р.н.

По першому питанню слухали заступника голови  комісії Чолак Світлану Леонідівну, яка повідомила, що на засіданні місцевої комісії виконкому Любашівської  селищної  ради від 23.09.2019 р. було прийнято рішення про надання грошової компенсації на придбання житла особі із числа дітей, позбавлених батьківського піклування, Стадник Антоніні Андріївні, 05.05.1996 р.н. Даній особі 05 травня 2019 року  виповнилося 23 роки. При прийнятті  рішення щодо визначення особи, якій необхідно виділити  компенсацію, комісія керувалася факсограмою  Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної державної адміністрації (далі Департамент) від 28.08.2019 р., в якій надавалося роз’яснення  щодо врахування до потреби на отримання субвенції осіб від 16 до 23 років включно, тобто на момент прийняття рішення яким не виповнилося 24 роки. Проте після направлення Департаменту рішення місцевої комісії селищна рада отримала заперечення та вказівку керуватися постановою Кабінету  Міністрів України від 26.06.2019 р. №616, якою затверджено Порядок та умови надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні  роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Даною постановою визначено право на отримання субвенції особами віком від 16 до 23 років.  Любашівська селищна рада звернулася із листом до Міністерства соціальної політики України щодо надання роз’яснень стосовно граничного віку осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають право на отримання грошової компенсації для придбання житла за рахунок коштів субвенції. Мінсоцполітики надало роз’яснення від 30.09.2019 р. №424/0/221-19/57  та рекомендує враховувати досягнення особою, що має право в порядку черговості на отримання житла або відповідної компенсації за рахунок субвенції, 23 років виключно до прийняття рішення місцевої комісії про придбання дитині житла або виплату їй грошової компенсації.

        З огляду на зазначене та керуючись вищезазначеною постановою  Департамент  не має права перераховувати  кошти Стадник Антоніні Андріївні. Комісія вимушена відмовити Стадник А.А. та скасувати рішення місцевої комісії від 23.09.2019 р. в частині виділення грошової компенсації на придбання житла особі із числа дітей, позбавлених батьківського піклування, Стадник Антоніні Андріївні, 05.05.1996 р.н., в сумі 351912, 00  грн.

ВИРІШИЛИ: 1. Скасувати рішення місцевої комісії Любашівської селищної ради від 23.09.2019 р. в частині виділення грошової компенсації на придбання житла особі із числа дітей, позбавлених батьківського піклування, Стадник Антоніні Андріївні, 05.05.1996 р.н., в сумі 351912, 00  грн.

2. Доручити секретарю комісії в триденний термін направити рішення місцевої комісії, затверджене рішенням виконкому Стадник А.А. та надати відповідні роз’яснення.

По другому питанню слухали заступника голови  комісії Чолак С.Л., яка повідомила, що згідно квартирної черги при Любашівській селищній раді  наступною особою, яка має право на виділення субвенції для придбання житла, є Цуркан Леонід Леонідович, 04.11.1997 р.н.  Особа із числа дітей, позбавлених батьківського піклування, Цуркан Леонід Леонідович, 04.11.1997 р.н.,  звернувся із заявою до управління соціального захисту  населення райдержадміністрації щодо виплати йому грошової компенсації за належні для отримання житлового приміщення. Особа має статус позбавленої батьківського піклування, що підтверджується наступними документами:

-              рішенням Любашівського районного суду Одеської області від 05.06.2009 р. справа №2-388-09 про позбавлення батьківських прав матері.

-              свідоцтвом про смерть батька серії І-ЖД №338961, актовий запис №79 від 04.06.2003 р., складений відділом реєстрації актів громадянського стану Любашівського районного управління юстиції Одеської області.

     Цуркан Леонід Леонідович перебуває на квартирному обліку при Любашівській селищній раді Одеської області відповідно до рішення виконавчого комітету Любашівської селищної ради від  05.11.2013 №140. 

Відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна від  08.08.2019 р.  №176766465  щодо суб’єкта Цуркана Леоніда Леонідовича,  відомості відсутні.

ВИРІШИЛИ: 1.  Відповідно до наданої Цурканом Леонідом Леонідовичем заяви та вище зазначених документів призначити грошову компенсацію на придбання житла за рахунок субвенції з державного бюджету в сумі 351912 грн. (триста п’ятдесят одна тисяча дев’ятсот дванадцять грн.).

2. Доручити секретарю комісії:

- підготувати та надати на затвердження виконавчого комітету Любашівської селищної ради проект рішення  про виділення грошової компенсації на придбання житла Цуркану Леоніду Леонідовичу в сумі 351912 гривень 00 коп.

- протягом трьох робочих днів після підписання рішення виконавчого комітету селищної ради про призначення грошової компенсації надіслати його  копії Цуркану Леоніду Леонідовичу та Департаменту  соціальної та сімейної політики облдержадміністрації.

3. Директору  Любашівського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді забезпечити супровід та підтримку вищезазначеній особі в період придбання житла. Надати допомогу при зверненні до установи банку із заявою про відкриття поточного рахунку із спеціальним режимом використання.

4.Зобов’язати  Цуркана Леоніда Леонідовича:

- звернутися до відділення банку із заявою про відкриття спеціального поточного рахунку  та копією рішення комісії про призначення грошової компенсації;

- повідомити управління соціального захисту райдержадміністрації про відкриті у банку реквізити шляхом надання копії договору про відкриття спеціального рахунку в уповноваженому банку.

5.Управлінню соціального захисту населення Любашівської районної державної адміністрації  після надходження  коштів перерахувати їх на спеціальний  рахунок в сумі 351912 грн. Цуркану Леоніду Леонідовичу і повідомити його про перерахунок коштів не пізніше, ніж через три робочих дні з дати переказу коштів на їх спеціальний рахунок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь