A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Практикум із застосування законодавства на тему “Особливості формування та виконання бюджетів ОТГ. Ефективне управління фінансовими ресурсами. ПЦМ».

Дата: 05.11.2019 13:37
Кількість переглядів: 513

Фото без описуПрацівники фінансового відділу Любашівської ОТГ Олена Вітвіцька, Ірина Вужиловська та Леся Ляховецька 05 листопада 2019 року прийняли участь у роботі практикуму із застосування законодавства на тему “Особливості формування та виконання бюджетів ОТГ. Ефективне управління фінансовими ресурсами. ПЦМ» на запрошення Одеського РВ АМУ.

Під час практикуму виступив виконавчий директор Одеського РВ АМУ В‘ячеслав Демченко, який наголосив на ролі Асоціації міст в бюджетному процесі. Консультант з юридичних питань Юрій Ямковой підкреслив, що реформа децентралізації увійшла в завершальну стадію, а тому громадам дуже важливо знати і розуміти зміни в законодавстві, які торкаються усіх ОМС. Модераторкою практикуму стала Світлана Осадчук, консультантка з бюджетних питань Одеського РВ АМУ. Серед питань, яких торкнулися - бюджетна політика на 2020 рік; основні аспекти та новації бюджетно-податкового законодавства; особливості формування місцевих бюджетів ОТГ на 2020 рік, зокрема, особливості розрахунків, новації в Бюджетному процесі на рівні місцевих бюджетів, бюджетне та міжбюджетне планування. Також експертка пояснила сутність та принципи гендерно-орієнтовного бюджетування, формування місцевих бюджетів ОТГ з урахуванням гендерних аспектів, гендерний бюджетний аналіз та інше.
У практикумі взяли участь представники з Любашівськоі ОТГ, Красносільськоі ОТГ, Великобуялицькоі ОТГ, Визирськоі, Зеленогірськоі, Ширяівськоі та селища Миколаівка Одеської області. Захід здійснюється в рамках Проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», який Асоціація міст реалізує за підтримки USAID.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь