A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Участь у семінар-нараді.

Дата: 11.12.2019 15:32
Кількість переглядів: 516

Фото без опису10 грудня 2019 року секретар Любашівської  ОТГ Людмила Мокряк разом з начальником фінансового відділу Оленою Вітвіцькою та головним спеціалістом з питань цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами, оборонної роботи Сергієм Алексєєнком прийняли участь у семінар-нараді з головами виконавчих комітетів сільських, селищних рад по питаннях виконання делегованих їм повноважень органів державної виконавчої влади, який пройшов під керівництвом голови райдержадміністрації Віталія Лабуша та голови районної ради Сергія Паровика.

Перед початком наради вшанували хвилиною мовчання загиблих внаслідок пожежі в коледжі у центрі Одеси.

Начальник фінансового управління районної державної адміністрації Надія Житнюк проаналізувала в розрізі сільських рад та ОТГ видатки та надходження до районного бюджету та підсумувала, що при формуванні проекту бюджету Любашівського району на 2020 рік видатки районного бюджету забезпечені доходами лише на 78,3%, а утримувати освітні, медичні, культурні заклади і соціальну сферу потрібно. Тому рекомендувала керівникам місцевого самоврядування передбачити 30 % в місцевих бюджетах на виділення субвенції районному бюджету на 2020 рік на часткове утримання соціально-культурної сфери району. Наголошувалось, що в основному, більшість сільських голів не використовують резерви які мають щоб отримати додаткові фінанси, що показують проведені аналізи використання земель та інших податкових надходжень.

Важливим було питання стосовно збереження лісових насаджень на території Любашівського району по якому виступив запрошений перший заступник Державної екологічної інспекції в Одеській області Вадим Осипенко. Зазначалось, що в районі останнім часом, як і скрізь по Одеській області, повним ходом йде вирубка лісосмуг, але скарги від органів місцевого самоврядування та активних жителів громад до правоохоронних органів майже не надходять. Лісосмуги та лісопосадки, як і раніше, безоглядно і безкарно винищуються, що так чи інакше, якщо з цим не боротися приведе наш край до екологічного лиха.

Проблема вирубки лісосмуг виникає ще й тому, що не мають вони власника, більшість сільських рад і досі не прийняли у комунальну власність лісополоси та інші насадження, тому рекомендовано посилити роботу в даному напрямку, провести інвентаризацію лісових насаджень, прийняти їх у власність, присвоїти кадастрові номери. Це дасть можливість сільським радам узгодити законну вирубку з лісництвом та видавати громадянам лісорубний квиток на виробку сухостою. Не менш важливим є потреба організувати на місцях роботу громадських інспекторів, які наділені відповідними законними повноваженнями щодо покарання незаконних "рубщиків" лісових насаджень, а також проводити спільні рейди з правоохоронними органами та екологами.

В.о. головного лікаря КНП «Любашівська центральна районна лікарня» Любашівської районної ради в Одеській області Дмитро Фомін звернувся до представників місцевого самоврядування з проханням передбачити в місцевих бюджетах кошти на забезпечення хворих на цукровий діабет інсулінами та доповів про комп’ютеризацію закладів охорони здоров’я відповідно до вимог Національної служби охорони здоров’я України.

По всім питанням були надані відповідні доручення.         

Фото без описуФото без описуФото без описуФото, текст - Вероніка Науменко.     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь