A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції в Любашівській селищній ОТГ.

Дата: 13.12.2019 11:33
Кількість переглядів: 632

Фото без описуЩороку 14 грудня ми відзначаємо День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Саме цього дня у 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком.

Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики. В житті українців Чорнобиль є незаживаючою раною болю і втрат. Масштаби лиха та важкість наслідків стали найтяжчими в історії нашої планети. Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів, врятував світ.  Ціною свого життя і здоров’я, під великими дозами опромінення вони  зупинили невидимого і дуже підступного ворога.

Напередодні цієї дати у селищі Любашівка Любашівської ОТГ відбулися меморіальні заходи, які розпочалися з мітингу-реквієму біля «Пам’ятника Чорнобильцям». Схилити  голови перед подвигом учасників ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС та покласти квіти прийшли учасники тих буремних подій, представники влади селища та району, громадськості. Присутні поклали квіти до пам’ятника та вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.

Після відбулося урочисте зібрання в медіа центрі. Вітаючи героїв-чорнобильців, голова Любашівської громади Геннадій Павлов зазначив: “Безпека народу України – одне з найголовніших завдань нинішньої влади. Ми робимо все можливе, щоб кожна родина, яка захистила світ від катастрофи та яка постраждала, відчула допомогу і турботу.”

Геннадій Анатолійович щиро подякував ліквідаторам аварії на ЧАЕС за мужність і відвагу, завдяки яким, без перебільшення, вони врятували світ, побажав усім мирного неба, доброго здоров’я, сімейного затишку, щастя, добра і злагоди.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь