A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

ЛІЦЕНЗІЯ НА ЗБЕРІГАННЯ ПАЛЬНОГО ВСЕ-ТАКИ ПОТРІБНА!!!

Дата: 03.03.2020 14:12
Кількість переглядів: 1872

ЛІЦЕНЗІЯ на зберігання пального ВСЕ-ТАКИ ПОТРІБНА!!!

Так, ліцензію отримувати все одно потрібно. Її не скасували, просто  зменшили пакет документів, необхідний для отримання ліцензії. Тож діяльність зі зберігання пального протягом будь-якого часу підлягає ліцензуванню у порядку, визначеному Законом від 19.12.95 р. № 481/95-ВР  «Про державне регулювання виробництва й обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» (далі – Закон № 481).

Ліцензію повинні мати всі суб’єкти господарювання (далі – СГ) будь-якої форми власності, які зберігають пальне. Тому навіть сільгоспвиробники, які є платниками єдиного податку четвертої групи та використовують пальне виключно для власних потреб, зобов’язані отримати ліцензію.

Виняток! У разі зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним виключно у споживчій тарі до 5 л отримувати ліцензію не треба. Якщо ж пальне переливається в інший резервуар та його об’єми разом становлять більше 5 л, то без ліцензії не обійтися.

СКОРОЧЕНО ПАКЕТ ДОКУМЕНТІВ

Статтю 15 Закону № 481 доповнено новою частиною, згідно з якою СГ можуть отримати ліцензію за спрощеною процедурою. Для цього необхідно одночасно виконати такі умови:

1) пальне використовується виключно для потреб власного споживання чи промислового перероблення;

2) пальне не реалізується іншим особам.

Увага! За дотримання цих умов СГ подає тільки два документи: заяву та документ про річну оплату ліцензії в сумі 780 грн. Копії інших документів не подаються.

Окрім загальних відомостей про заявника у заяві вказуються:

  • мета використання пального (для потреб власного споживання чи перероблення);
  • загальна місткість резервуарів/ємностей, які використовуються для зберігання пального;
  • місцезнаходження таких місць зберігання пального (резервуарів/ємностей).

У разі невиконання умов отримання ліцензії за спрощеною процедурою (надання послуг зі зберігання іншим особам або реалізація пального) на порушника чекає штраф у розмірі 500 тис. грн (ст. 17 Закону № 481). До того ж для подальшого зберігання пального йому доведеться оформляти ліцензію не за скороченим, а за повним пакетом документів (тобто подати дозвіл Держпраці, документи на землю та ємність зберігання).

Підсумуємо: загалом пакет документів для отримання ліцензії не скасували. Проте, якщо пальне використовується виключно для потреб власного споживання чи перероблення та не передається, не продається іншим особам тощо, СГ має право не подавати весь пакет документів. Тоді знадобиться лише заява та квитанція про оплату ліцензії (780 грн на рік).

ШТРАФні санкції

Ще одна хороша новина – застосування штрафних санкцій у розмірі 500 тис. грн за провадження діяльності зі зберігання пального без ліцензії знову перенесли! Цього разу до 31.03.20р. (зміни до ст. 18 Закону № 481).

Ще є час подати документи за спрощеною процедурою, отримати ліцензію та спокійно розпочинати весняний сезон.

Як отримати ліцензію?

Основні положення з видачі ліцензії наведені в ст. 15 Закону № 481. Для отримання ліцензії потрібно звертатися до ДФС за місцем здійснення відповідної діяльності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь