A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

ПОШУК СІМ’Ї ДЛЯ ДІТЕЙ- СИРІТ ТА ДІТЕЙ, ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ.

Дата: 04.03.2020 16:53
Кількість переглядів: 1057

Фото без описуПРИЙОМНА СІМ’Я – це сім’я або особа, що не перебуває в шлюбі, яка добровільно взяла із закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, від 1 до 4 дітей на виховання та спільне проживання.

ДИТЯЧИЙ БУДИНОК СІМЕЙНОГО ТИПУ- окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Прийомні діти виховуються у прийомній сім’ї до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання до – 23 років, або до закінчення відповідних навчальних закладів. Діти влаштовані до прийомної сім’ї, зберігають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, можуть бути усиновлені.

За прийомними дітьми зберігаються пільги і державні гарантії, передбачені законодавством для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Також за ними зберігаються раніше призначені аліменти, пенсія, інші види державної допомоги. Суми коштів, що належать прийомним дітям як пенсія, аліменти, інші види державної допомоги, переходять у розпорядження прийомних батьків і витрачаються ними на утримання прийомних дітей.

Фінансування прийомних сімей здійснюється за рахунок державного бюджету. Розмір щомісячної державної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить 2,5  прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку. Одному з прийомних батьків виплачується грошове забезпечення. Так, з 1 січня 2020 року така соціальна допомога становить для дітей віком від 0 до 6 років – 4447,50 грн., а для дітей віком від 6 до 18 років –5545,00 грн. 

Розмір грошового забезпечення прийомним батькам та батькам-вихователям у цих сім'ях встановлено на рівні одного прожиткового мінімуму для працездатної особи - 2102,00 грн.

Якщо Ви бажаєте створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу, звертайтесь за додатковою інформацією до Любашівської селищної ради за адресою: вул. Володимира Князя, 84, смт Любашівка, або за тел.:(04864) 2-25-40;  або до Любашівського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді за адресою: вул. Володимира Князя, 105, смт Любашівка, або за тел.:(04864) 2-27-91.

Відкрий свою душу, відчини двері свого життя найпрекраснішому створінню на землі – дитині. Відшукай у своєму серці місце для неї, вона ж, у відповідь, заповнить твою самотність безкорисливою турботою та любовю. Світ може стати іншим, тому що ти допоміг дитині.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь