A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Семінар-нарада.

Дата: 12.03.2020 11:14
Кількість переглядів: 447

11 березня голова Любашівської ОТГ Геннадій Павлов прийняв участь  у семінар-нараді з головами виконавчих комітетів сільських, селищних рад району під керівництвом голови Любашівської райдержадміністрації Геннадія Бамбури.

 На порядок денний наради було винесено ряд важливих питань щодо функціонування органів місцевого самоврядування та соціально-економічного розвитку територіальних громад.
Про питаннях сплати ПДФО за використані паї у 2019 році та про затвердження та перерахування іншої субвенції на утримання бюджетних установ доповідала начальник фінансового управління райдержадміністрації Надія Житнюк. Проаналізувала, в розрізі сільських та селищних рад, виконання заходів щодо організації виконання відповідних заходів. Загалом ситуація складається не проста, районна виконавча влада не має фінансових можливостей утримувати у повній мірі заклади освітньої, культурної та соціальної сфери, тому що 70 % витрат покриваються з районного бюджету, а 30 % з бюджетів сільських і селищних рад не доотримано, а це близько 10,5 мільйонів гривень. Тому в подальшому і виникатимуть труднощі з виплатою заробітної плати працівникам шкіл, дитсадків, закладів культури, бібліотекарям, соціальним працівникам, архівам та іншим установам. Щоб уникнути питання утримання цих та інших бюджетних установ і можливого скорочення працівників закладів рекомендовано сільським/селищним головами терміново розглянути питання перерахунку субвенції на утримання бюджетних установ на сесіях рад, передбачити субвенцію з місцевих бюджетів на профілактику коронавірусу, а також посилити роботу на місцях щодо своєчасної сплати ПДФО за використані паї.
Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Тетяна Зелінська поінформувала про впровадження програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» який є актуальним вже для створених територіальних громад та наближую послуги до мешканців громад. Для цього потрібно на рівні старости створити відповідне робоче місце, провести навчання працівника та придбати відповідну техніку і програмне забезпечення. По питанню забезпечення надання пільг окремим категоріям громадян на відшкодування витрат на оплату послуг зв’язку та залізничного перевезення сільські і селищні ради повинні передбачити видатки в місцевих бюджетах відповідно до бюджетних запитів УСЗН.
З питання підготовки та участі в проведенні акції «Озеленення України» виступив начальник відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Леонід Козак. Сільським та селищним головам дано доручення закупити у Ширяївського лісгоспу посадковий матеріал, визначити місця та площі ділянок де будуть висаджуватися дерева та 20 березня прийняти активну участь разом з громадськістю, молоддю, мешканцями відповідних територіальних громад в акції «Озеленення України», а також запланувати на 27 березня та 03 квітня проведення Днів Довкілля з метою ліквідації стихійних сміттєзвалищ в лісопосадках та приведення у відповідний санітарний населених пунктів району.
Цього ж дня, в Любашівському районі перебувала з робочим візитом в.о. начальника служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації Наталія Утюпіна, яка користуючись нагодою, виступила перед сільськими, селищними головами по питанню соціального захисту дітей на території Любашівського району, а також розповіла про законодавчі новації у сфері захисту прав дітей, відповіла на питання та здійснила перевірку районних соціальних служб. Головам виконавчих комітетів сільських, селищних рад доручено проконтролювати використання державних коштів на придбання житла дітям-сиротам та проводити роз'яснювальну роботу з населенням щодо належного нотаріального оформлення житлових будівель. (Фото,текст-Вероніка Науменко)


Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь