A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Засідання комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Любашівської селищної ОТГ  від 18 березня  2020 року.

Дата: 18.03.2020 15:23
Кількість переглядів: 689

Фото без опису18 березня  2020 року голова Любашівської селищної ОТГ Геннадій Павлов провів  засідання комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

 

Порядок денний:

1. Про забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення громади та заходів щодо стабілізації епідемічної ситуації, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Комісія вирішила:

З 16.00 18 березня 2020 року-

1. Структурним підрозділам Любашівської ОТГ, керівникам підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, керівникам закладів торгівлі, закладів громадського  харчування, незалежно від форм власності та підпорядкування, мешканцям громади:

1.1.Заборонити на території Любашівської ОТГ будь-які зібрання, враховуючи семінари, конференції, театральні вистави, форуми, презентації, відвідування бібліотек, інтернет-клубів, спортивних залів, спортивних та гральних майданчиків, клубів, музеїв тощо.

Виключення-тільки для офіційних структур, які здійснюють функціонування Любашівської ОТГ та Любашівського району на період дії цього рішення, але не більше 10 осіб.

1.2.Зупинити на території Любашівської ОТГ:

діяльність кінотеатрів, дитячих розважальних центрів,спортивно-оздоровчих закладів (клуби, секції, спортзали), закладів громадського харчування (кафе,ресторани, пі церії,паби тощо), крім закладів громадського харчування які здійснюють доставку готової продукції на замовлення; ринків (крім секцій з продовольчими товарами та засобами гігієни, дитячого харчування, ветеринарні аптеки), закладів побутового обслуговування    (салони краси, перукарні,сервісні центри тощо).

1.3.Посилити дезінфекційні заходи на робочих місцях, дотримуватись температурних показників повітря, проводити провітрювання приміщень.

1.4. Не допускати до роботи працівників із проявами гострих респіраторних захворювань.

Термін: з 18.03.2020 до прийняття окремого рішення

1.5. Максимально перевести в режим телефонних (відео-конференцій) усі заходи та засідання колегіальних і дорадчих органів, у тому числі апарату селищної ради (за винятком виключних випадків).

Термін: з 18.03.2020 до прийняття окремого рішення

1.6. Населенню громади максимально обмежити пересування по території громади.

1.7. Керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності:

  •  запровадити щоденний температурний скринінг персоналу, вжити заходів щодо самоізоляції усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань;
  •  максимально перевести здійснювану персоналом роботу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікацій і технологій;
  •  запровадити режим профілактичного спостереження за особами із числа персоналу, які відвідували країни інфекційного ризику;
  •  передбачити режим регулярного провітрювання службових приміщень, за можливістю здійснювати дезінфекційні заходи.

Термін: з 18.03.2020 до прийняття окремого рішення

2. Доручити КНП Любашівська  центральна районна лікарня (Фомін Д.А.), КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги»  (Ратушняк Г.П.), ВП «Любашівського міжрайонного відділу лабораторних досліджень» ДУ «Одеського ОЛЦ МОЗ України» (Міхнєвич О.Г.), ВП «Любашівська станція оперативної (швидкої) медичної допомоги» (Шевченко М.К.):

-тимчасово припинити лікувально-профілактичні заходи, а саме –планово-медичні огляди, диспансеризацію, інструментальні дослідження;

- у стаціонарних відділеннях заборонити проведення планових операцій та лабораторних досліджень, за винятком екстрених випадків, максимально обмежити пересування по закладах;

-забезпечити надання екстреної медичної допомоги за невідкладними станами у амбулаторно поліклінічних умовах та умовах стаціонару;

абезпечити роботу закладів щодо виконання карантинних та протиепідемічних заходів.

-організувати роботу закладів з пріоритетом надання первинної медичної допомоги на дому, а також забезпечити окремий прийом пацієнтів з ознаками ГРВІ

Термін: з 18.03.2020 до прийняття окремого рішення

3.Любашівському РУ ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області (Касим В.Л.), КП «Джерело-Комунсервіс» (Овчар Є.Л.) забезпечити посилений контроль за дотриманням протиепідемічного режиму на об’єктах водопостачання та запасом знезаражувальних препаратів.

4.КП  «Джерело-Комунсервіс» (Овчар Є.Л.) при експлуатації автобусного маршруту забезпечити проведення на кінцевій зупинці дезінфекцію салону та поручнів деззасобами, перевозку в салоні не більш 10 пасажирів, забезпечених засобами індивідуального захисту (масками). Організувати періодичне проведення дезінфекції  автобусних зупинок.

Термін: з 18.03.2020 до прийняття окремого рішення

5. Начальнику відділу з питань соціальної політики Любашівської селищної ради (Чолак С.Л.) спільно з в.о старост громади посилити контроль за станом людей, які знаходяться під соціальним патронатом, рекомендувати людям похилого віку без особливої потреби не виходити на вулицю, залишатися вдома,організувати роз’яснювальну роботу щодо карантинних заходів з особами, які повертаються з країн, де зафіксовано випадки  COVID -19 та повідомляти заінтересовані служби.          Постійно

6. Начальнику відділу з питань освіти, культури, спорту та молодіжної політики селищної ради (Байрак О.В.), керівникам шкіл та ДНЗ ( Слусаренко Н.Г, Коломійченко В.Д, Камінська С.А.  Кокота С.П, Олійник С.О):                                                                                     

-забезпечити виконання наказу МОН України від 16 березня 2020 року №406» про організаційні заходи для запобігання  поширенню короно вірусу COVID -19»

-у зв’язку з призупиненням освітнього процесу в закладах освіти з 12 березня 2020 року подовжити дистанційне навчання та організовану самостійну роботу учнів з використанням всіх технічних та інформаційних засобів;

-на період карантину організувати чергування працівників закладів освіти

-дистанційно, за необхідності в телефонному режимі, проводити роз’яснювальну роботу з учнями та батьками, щодо додержання карантинних заходів.

Термін: з 18.03.2020 до прийняття окремого рішення

7. Любашівському відділенню ГУ НП в Одеській області (Мазуренко О.В.) забезпечити громадський порядок при проведенні обмежувальних заходів на території Любашівської ОТГ, організувати  цілодобові рейди для дотримання громадянами карантинного режиму та обмежити скупчення громадян.

Термін: з 18.03.2020 до прийняття окремого рішення

8.Керівникам Любашівської районної філії Одеського обласного Центра занятості (Панченко М.О.) та Любашівського відділення ослуговування громадян Одеського ГУ ПФУ в Одеській області (Ліщук О.І.) забезпечити роботу своїх установ по прийому громадян на дистанційній основі з інформуванням населення громади через веб. ресурси та ЗМІ з інформацією щодо відкриття гарячих ліній, тощо.  

Термін: з 18.03.2020 до прийняття окремого рішення           

9.Фінансовому відділу Любашівської селищної ради (Вітвіцька О.Л.) відповідно до ПКМУ №415 від 29.03.2002 року забезпечити виділення коштів з резервного фонду бюджету  Любашівської селищної ради в сумі 100 тис. грн. на потреби КНП «Любашівський ЦПМСД», КНП «Любашівська ЦРЛ» та ВП «Любашівська станція   оперативної (швидкої) медичної допомоги»

 Негайно

10.Головному спеціалісту відділу економіки та інвестицій (Нефьодов М.М.) забезпечити інформування на порталі Любашівської селищної ради, населення та керівників приватних організацій щодо ситуації з виявлення захворювань, спричинених коронавірусом SARS-CoV-2, основними клінічними симптомами та заходами профілактики та дотримання населенням громади протиепідемічних карантинних засобів.

Термін: з 18.03.2020 до прийняття окремого рішення

 

 

 

 

Голова  комісії                                                                                    Г.А.Павлов  

 

 

 

Секретар комісії                                                                                     С.А.Алексєєнко      

         

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь