A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Асоціація управителів житла сприяє фахівцям сфери управління багатоквартирними будинками у проходженні навчання та професійної атестації

Дата: 02.06.2020 08:42
Кількість переглядів: 740

             Асоціація управителів житла активно працює над формуванням та розвитком конкурентного та професійного ринку управління багатоквартирними будинками в Україні.

      Однією з умов формування професійного ринку управління багатоквартирними будинками в розвинених Європейських країнах є підтвердження фахівцями свого фахового рівня в акредитованих органах сертифікації персоналу.

          Так, з 01 січня 2019 року в Україні також було впроваджено норму з обов’язкової професійної атестації управителів багатоквартирних будинків.

     Згідно частини 5 статті 18 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» кожен управитель - юридична особа зобов’язаний мати у штаті щонайменше одного найманого працівника, який пройшов професійну атестацію на відповідність кваліфікаційним вимогам професії "менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)", а управитель – фізична-особа підприємець зобов’язаний самостійно пройти професійну атестацію або мати у штаті за трудовим договором щонайменше одного найманого працівника, який пройшов професійну атестацію на відповідність кваліфікаційним вимогам професії "менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)".

      Сьогодні в Україні налічується 743 атестованих управителі, які внесені до Загальнодержавного реєстру атестованих осіб, розміщеному на офіційному сайті Міністерства розвитку громад та територій України.

     Разом з тим на вітчизняному ринку управління житловим фондом працює значно більше суб’єктів господарювання, що надають послуги з управління (утримання) багатоквартирних будинків і значна частина з них не пройшла  професійну атестацію.

        Тож, Асоціація управителів житла в умовах карантину спільно з провідними вищими навчальними закладами з різних регіонів України впроваджує дистанційне навчання за курсом: «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)» (тривалість курсу становить 72 години).

      Після успішного проходження курсу слухачі отримають свідоцтва встановленого зразка та згодом зможуть пройти професійну атестацію навідповідність кваліфікаційним вимогам професії «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)» в органі сертифікації персоналу ТОВ «Інститут муніципального менеджменту» (атестат про акредитацію Національного агентства з акредитації України № 6О042 від 28.11.2019 року).

       В червні планується проведення онлайн курсу для чотирьох груп слухачів.

      Зважаючи на вищезазначене, в умовах запровадженого карантину, відсутності міжміського сполучення, заборони на проведення масових заходів, Асоціація управителів житла сприяє фахівцям сфери управління багатоквартирними будинками у проходженні навчання та професійної атестації дистанційно, не покидаючи свого міста.

    Подати заявку та отримати більш детальну інформацію про дати проведення навчання та професійної атестації, вартість, умови допуску тощо, можна по телефону: (093) 392-16-22 або шляхом надсилання листа на ел. пошту: info@auz.org.ua

 

Президент Громадської спілки

«Асоціація управителів житла»                                                  В. Ліман


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь