A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

В десятки разів підвищилися штрафи за паління трави і забруднення атмосфери!

Дата: 17.06.2020 16:41
Кількість переглядів: 547

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт під №2339, який передбачає масштабне підвищення штрафів за спалювання трави і забруднення атмосфери. Зміни внесли до Кримінального та Адміністративного кодексу України.

Мінекоенерго підтримало прийняття цього законопроекту, адже випалювання сухої рослинності та її залишків породжує багато негативних наслідків. А саме:

– погіршення стану довкілля, зокрема, забруднення атмосферного повітря,

– висока температура негативно впливає на родючість ґрунтів,

– випалювання рослинності та її залишків нерідко є причиною пожеж на сусідніх земельних ділянках та у лісах. Водночас внаслідок цього можуть бути пошкоджені лінії електропередач та інші об’єкти.

Відповідальність за порушення правил посилили для того, аби зменшити руйнівні наслідки та захистити право громадян на безпечне навколишнє середовище, а також зменшити кількість пожеж, які виникають через це.

Відповідно до прийнятого закону, за спалення або пошкодження вогнем лісів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, будуть штрафи, які збільшили у 18 разів: доведеться заплатити від 91 800 гривень до 153 000 гривень.

Також у 20 разів підвищили штраф за забруднення або іншу зміну природних властивостей атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров’я людей або для довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва (якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей або для довкілля) – до 30600-61200 гривень.

За випалювання на сільгоспземлях, в смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тепер загрожує штраф у розмірі від 3060 гривень до 6120 гривень.

Розмір штрафів за порушення вимог пожежної безпеки в лісах збільшили з 5 – 50 до 90 – 900 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1530 грн до 15 300 грн).

За самовільне випалювання рослинності або її залишків штрафи збільшили з 10 – 70 до 180 – 1260 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3060 грн до 21 420 грн).

За самовільне випалювання рослинності або її залишків в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду штрафи збільшили з 20 – 100 до 360 – 1800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 6120 грн до 30 600 грн).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь