A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Куди зникає вода? Яка ситуація в громаді?

Дата: 27.08.2020 09:49
Кількість переглядів: 910

      Про воду і водопостачання говоримо сьогодні з директором КП «Джерело-комунсервіс» Любашівської селищної ради Євгенієм Овчаром.

 

          Колодязі й криниці міліють, а то й зовсім всихають -хоч плач. Так, винні кліматичні зміни.  Адже вже дві зими поспіль немає достатньої кількості снігу.

        Колодязі підживлюються за рахунок ґрунтових вод, а ті, в свою чергу, - через опади. Відповідно, якщо довго нема дощу - криниці міліють. Другий аспект, що впливає на рівень води - випаровування. А ми зараз бачимо, які в нас високі температури повітря.

       Забезпечення населення якісною водою є однією з головних проблем сьогодення громади. Через недостатню кількість води в колодязях, зріс попит на проведення водопостачання.

     

     ЗРІС ПОПИТ НА ПІДКЛЮЧЕННЯ ДО ВОДОПРОВІДНОЇ МЕРЕЖІ. ЯКА ВАРТІСТЬ ПІДКЛЮЧЕННЯ?

       На сьогоднішній день в смт Любашівка  зросла кількість бажаючих під’єднатися до  мережі  водопостачання. На даний момент обслуговуємо 2150 абонентів, до кінця року ця цифра збільшиться на 30 - 40 відсотків. Це дуже суттєво.

      Реагуючи на дану ситуацію, Любашівська селищна рада акумулює кошти на рахунках на  будівництво нових артсвердловин по вул. Горького, вул.1Травня для забезпечення питної води населення. Орієнтовна вартість такого будівництва складає-800,0-900,0 тис. грн.

      Для  бажаючих підключитися до водопровідної мережі вартість робіт частково, у розмірі 30 відсотків, оплачує комунальне підприємство, за рахунок підтримки Любашівської селищної ради, 70%-сплачує замовник (в середньому це 4-5тис.грн). В цей розрахунок враховано вартість виготовлення технічної документації, монтажних робіт, підключення обладнання замовника. Черга на підключення є загальною, проте самоорганізація людей прискорює проведення робіт.

       В старостинських округах розбудова мереж відбувається за рахунок капітальних ремонтів водопровідної мережі, адже тут відбувається подача води з артсвердловин, які облаштовані баштами Рожновського. Значно зросла кількість користувачів-абонентів в сільській місцевості. Також у селах облаштовано колонки розподілу питної води. В селах Антонівка, Пилипівка відновлено мережу водопостачання. На даний час, згідно Плану соціально-економічного розвитку в селах Новоздвиженка, Агеївка буде проводитися відновлення мережі водоостачання.

       В громаді, за пропозицією селищного голови Павлова Геннадія Анатолійовича, сьогодні маємо 16 колонок розподілу питної води загального користування в смт Любашівка по вулицях: Софіївська №84, №91, Володимира Князя №15, №103, Фадєєва№7, Кузнєчна ,№3, Джерельна №46, Горького,110 ,Висоцького №1, Кленова №23, Героїв України №32, Спортивна№22,Заводська №49.в с.Вишневе-2 колонки . Біля однієї колонки в смт Любашівка встановлено альтанку по вул.Софіївській,47( в районі лікарні).

      Згідно з чинним законодавством вузли обліку подачі питної води встановлюються на межі приватних ділянок помешкань в будинку (біля паркану, у дворі), в квартирах- на вході водогону до нежитлових приміщень.

      Проте хочеться сказати й про інше. Незважаючи на проблеми з водою, деякі мешканці свідомо нехтують правилами раціонального використання води:  коли одні жителі використовують воду для поливу городів,  їхні сусіди в цей час залишаються без води.

     Хочемо довести до відома жителів громади, що Любашівською селищною радою на черговій сесії було прийняте рішення про те, аби уникнути різкого підвищення споживання питної води в денний  період, дозволено  з 23:00 год до 6:00 год використання для інших потреб, заготовити в будь-які  ємності і користуватися за потреби. МИ НЕ ЗАБОРОНЯЄМО КОРИСТУВАТИСЯ водою, лише просимо дотримуватися встановленого графіка.

ДЕ ЗАРАЗ ВИКОНУЮТЬСЯ РОБОТИ ПО ВОДОПОСТАЧАННЮ ?

 

       Тривають монтажні роботи по вул. Пушкіна, підготовчі роботи по вул. Чкалова, Шолохова, Яблунева, Михайлівській.

       За пропозицією очільника влади, плануємо провести водопопровідну мережу по вул. Михайлівській до церкви, де буде встановлено альтанку із закільцюванням до основної мережі.

 

ЯК ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОРИСТАННЯМ ВОДИ?

      Контролер комунального підприємства проводить перевірку лічильника води абонента. В разі виявлених  порушень (пошкодження пломби), комісійно фіксуються дані порушення.Такі абоненти будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. Вартість спожитої води буде перераховано в залежності від кількості осіб, що проживають в помешканні, з моменту останньої перевірки вузла обліку.

     В разі аварійної ситуації (прорив труби), спроби нераціонального використання води, несанкціонованих заборів з колонок води у великих ємностях транспортними засобами, просимо повідомляти за номером 2-24-21.

      Відреагуємо миттєво, анонімність і винагороду гарантуємо.

 

   ЯК ВИ ОПЕРУЄТЕ ДАНИМИ І РЕАГУЄТЕ НА ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН?

      Люди колективно звертаються в селищну раду з письмовою заявою. Селищна рада доводить комунальному підприємству до відома і прийняття відповідних рішень. На засіданнях виконкому затверджуються відповідні схеми.

      Стосовно звернень громадян. Нещодавно комунальним підприємством  відреаговано на звернення   порушень на вузлі подачі артезіанської скважини по вулиці  Висоцького. Неодноразово біля колонки з питною водою зафіксовано миття транспорту, викопувалися рівчаки для напування худоби, нехтуючи всіма санітарними нормами. Тому, в зв’язку  з постійними порушеннями санітарних вимог користування, було прийнято рішення щодо  тимчасового від’єднання колонки від подачі води.

 

   ЯК ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ОПЛАТА ПОСЛУГ ЗА ВОДУ?

    Послугу за використання води мешканці мають сплачувати - щомісячно.

  В разі порушень буде нараховано пеня.

З 01 серпня 2020 року розрахунки за надані послуги з централізованого водопостачання, згідно з затвердженими тарифами, проводяться виключно в безготівковій формі через банківські установи  та онлайн (Приват 24,Ощадбанк 24).

 

 

 

Фото без опису

     

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь