A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

До відома жителів Любашівщини!

Дата: 17.09.2020 14:28
Кількість переглядів: 485

З 20 травня 2020 р. Україна розпочала реалізацію Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» після укладання угоди з Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Програма передбачає пом’якшення окремих обмежень на шляху до зростання участі приватного сектора, зокрема малих і середніх підприємств, на сільськогосподарському ринку. Реалізація програми здійснюватиметься у декількох напрямах, які передбачають:

 

  • Створення Державного аграрного реєстру.
  • Введення інтерактивної інформаційної системи про безпеку харчових продуктів та вимог ринків експорту.
  • Впровадження автоматизованої системи оповіщення щодо змін у Державному земельному кадастрі.
  • Проведення супутникового картографування території України.
  • Посилення системи державного контролю на державному кордоні України.
  • Проведення інвентаризації земель державної власності.
  • Формування методології розробки планів землекористування для об'єднаних територіальних громад тощо.

 

Кожен із напрямів діяльності програми передбачає впровадження нових механізмів або удосконалення вже існуючих із урахуванням кращих практик. Реалізація проекту запланована до середини 2025 року, а безпосереднє виконання завдань проекту покладено на Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Міністерство розвитку громад та територій України, Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру, Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів та Міністерство юстиції..

Невід’ємним кроком реформи – є розуміння населенням України її змісту та призначення. Саме тому система безоплатної правової допомоги має на меті підвищити рівень обізнаності власників і користувачів земельних ділянок щодо прав на землю та способів їх захисту. Окрім того будь які особи, які перебувають під юрисдикцією України, мають право на отримання безоплатної первинної правової допомоги, яка включає такі види правових послуг: надання правової інформації; надання консультацій і роз'яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);

Громадяни України - власники земельних ділянок, які проживають у сільській місцевості, мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, що включає такі види правових послуг: надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації; захист; здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складання документів процесуального характеру.

 

Безкоштовну юридичну допомогу з земельних питань можна отримати у Любашівському бюро правової допомоги за адресою:смт Любашівка, вул. Софіївська,47.

Контактний тел.: (048 64) 2-22-02.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь