A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Публічна кадастрова карта України, що це?

Дата: 08.10.2020 10:21
Кількість переглядів: 6315

Публічна кадастрова карта України, що це?

         Відділ Любашівське бюро правової допомоги, продовжує свою інформаційну рубрику з земельних питань та інформує населення Любашівського району про найбільш актуальні земельні  питання

         Законом України «Про державний земельний кадастр» Державний земельний кадастр (далі ДЗК)  передбачено, що  Публічна кадастрова карта України - це єдина державна геоінформаційна система відомостей про землі, розташовані в межах державного кордону України, їх цільове призначення, обмеження у їх використанні, а також дані про кількісну і якісну характеристику земель, їх оцінку, про розподіл земель між власниками і користувачами.

         Тож як бачимо в кадастровій карті містяться відомості про земельні ділянки, унесені до ДЗК.

          Істотно в людей виникає питання, а як же  можна перейти на кадастрову карту, а перейти можна або з офіційного сайту Держгеокадастру, нажавши на банер «Публічна кадастрова карта».

ВАЖЛИВО!!!!

Публічна кадастрова карта України працює в онлайн-режимі та містить відомості про земельні ділянки, що є відкритими.

На кадастровій карті можна побачити:

  • графічне місце розташування земельної ділянки;
  • її кадастровий номер;
  • форму власності;
  • цільове призначення;
  • площу.

З відомостями, які містяться в Кадастровій карті може ознайомитися будь-яка особа, що має доступ до мережі Інтернет, але інформація щодо власника земельної ділянки не відображається.

         Відповідно до Прикінцевих та перехідних положеннь Закону України «Про Державний земельний кадастр» у разі якщо земельні ділянки, обмеження (обтяження) у їх використанні зареєстровані до набрання чинності цим Законом у Державному реєстрі земель, відомості про такі земельні ділянки, обмеження (обтяження) підлягають перенесенню до Державного земельного кадастру в автоматизованому порядку, без подання заяв про це їх власниками, користувачами та без стягнення плати за таке перенесення.

ВАЖЛИВО!!!!!

         Відомості про інші об'єкти Державного земельного кадастру, що містяться в документації із землеустрою та оцінки земель, затвердженої та переданої до Державного фонду документації із землеустрою до 1 січня 2013 року, підлягають перенесенню до Державного земельного кадастру на безоплатній основі центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, та його територіальними органами відповідно до їх повноважень.

         У випадку якщо після перенесення інформації про земельні ділянки з Державного реєстру земель до Державного земельного кадастру виявлені помилки то:

  • у визначенні площ та/або меж земельних ділянок (розташування в межах земельної ділянки частини іншої земельної ділянки;
  • невідповідність меж земельної ділянки, вказаних у Державному реєстрі земель, її дійсним межам;
  • невідповідність площі земельної ділянки, вказаної у Державному реєстрі земель, її дійсній площі у зв'язку із зміною методів підрахунку (округлення);
  • присвоєння декільком земельним ділянкам однакових кадастрових номерів),

такі помилки за згодою власника земельної ділянки, користувача земельної ділянки державної чи комунальної власності можуть бути виправлені на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) або за матеріалами інвентаризації земель.

         Отже як бачимо Публічна кадастрова карата України є досить цікавим та інформативним майданчиком для кожного.

         Також нагадуємо Вам, що за більш детальною інформацією Ви можете звернутись до Любашівського бюро правової допомоги, за адресою смт Любашівка, вул. Софіївська, 47 або за тел. (04864) 2-22-02.

         Єдиний телефонний номер безоплатної правової допомоги: 0-800-213-213-103

#Любашівське_бюро_правової_допомоги#Безоплатна_правова_допомога#


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь