Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 12 листопада.

Дата: 12.11.2020 16:49
Кількість переглядів: 503

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 12 листопада:

?? В Україні зафіксовано черговий антирекорд за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19 — за минулу добу захворіли 11 057 осіб. Вірус розповсюджується ураганними темпами, зростає число госпіталізацій та випадків важкого перебігу хвороби.

?? Учора Кабінет Міністрів України прийняв рішення про запровадження карантину “вихідного дня” з 14 по 30 листопада 2020 року. На загальнодержавному рівні також введені обмеження, які відповідають “помаранчевому” рівню епідемічної небезпеки. МОЗ розраховує, що посилення карантинних обмежень дозволить зупинити стрімке зростання кількості хворих на COVID-19 та не допустити колапсу медичної системи. Міністр закликав громадян дотримуватися запроваджених обмежень.

?? Карантин “вихідного дня” передбачає, що у суботу та неділю будуть працювати лише транспорт, магазини, які торгують продуктами харчування, кормами, медичними виробами, аптеки, обмінні пункти та фінансові установи, автозаправні станції (за винятком зон харчування). Все решта — спортивні зали, фітнес-центри, заклади культури, ТРЦ, магазини, які торгують непродовольчими товарами, будуть закриті. У боротьбі з пандемією важливо розірвати ланцюг передачі вірусу, а це можливо лише шляхом зменшення контактів між різними соціальними групами.

?? Найдієвіший метод боротьби з пандемією — це повний локдаун. Наразі він запроваджується у багатьох європейських країнах. Натомість в Україні, за розрахунками Мінфіну та Мінекономіки, жорсткий карантин може вбити економіку країни. Тому уряд зараз намагається знайти зважене рішення.

?? Уряд додатково виділив 895,578 млн грн на забезпечення киснем ліжок у лікарнях, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19. Це дозволить забезпечити киснем до 80% ліжко-місць. МОЗ наразі не задовольняють темпи збільшення ліжок із підведеним киснем. Раніше міністерство поставило перед органами місцевої влади, яким підпорядковуються медичні заклади у регіонах, завдання до 1 жовтня забезпечити підведення кисню до 80% ліжок. Це питання знаходиться на постійному контролі президента України та прем’єр-міністра.

?? Очільник МОЗ висловив обурення заявою однієї із торговельних мереж в соціальних мережах про запровадження “72-годинної п’ятниці” у зв’язку із введенням в країні карантину “вихідного дня”. Міністр вважає такі висловлювання цинічними та запропонував власникам мережі разом відвідати відділення реанімацій, де перебувають важкохворі на COVID-19. Максим Степанов впевнений, що контролюючі органи дадуть відповідну оцінку таким заявам.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь