Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 12 листопада.

Дата: 12.11.2020 16:49
Кількість переглядів: 491

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 12 листопада:

?? В Україні зафіксовано черговий антирекорд за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19 — за минулу добу захворіли 11 057 осіб. Вірус розповсюджується ураганними темпами, зростає число госпіталізацій та випадків важкого перебігу хвороби.

?? Учора Кабінет Міністрів України прийняв рішення про запровадження карантину “вихідного дня” з 14 по 30 листопада 2020 року. На загальнодержавному рівні також введені обмеження, які відповідають “помаранчевому” рівню епідемічної небезпеки. МОЗ розраховує, що посилення карантинних обмежень дозволить зупинити стрімке зростання кількості хворих на COVID-19 та не допустити колапсу медичної системи. Міністр закликав громадян дотримуватися запроваджених обмежень.

?? Карантин “вихідного дня” передбачає, що у суботу та неділю будуть працювати лише транспорт, магазини, які торгують продуктами харчування, кормами, медичними виробами, аптеки, обмінні пункти та фінансові установи, автозаправні станції (за винятком зон харчування). Все решта — спортивні зали, фітнес-центри, заклади культури, ТРЦ, магазини, які торгують непродовольчими товарами, будуть закриті. У боротьбі з пандемією важливо розірвати ланцюг передачі вірусу, а це можливо лише шляхом зменшення контактів між різними соціальними групами.

?? Найдієвіший метод боротьби з пандемією — це повний локдаун. Наразі він запроваджується у багатьох європейських країнах. Натомість в Україні, за розрахунками Мінфіну та Мінекономіки, жорсткий карантин може вбити економіку країни. Тому уряд зараз намагається знайти зважене рішення.

?? Уряд додатково виділив 895,578 млн грн на забезпечення киснем ліжок у лікарнях, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19. Це дозволить забезпечити киснем до 80% ліжко-місць. МОЗ наразі не задовольняють темпи збільшення ліжок із підведеним киснем. Раніше міністерство поставило перед органами місцевої влади, яким підпорядковуються медичні заклади у регіонах, завдання до 1 жовтня забезпечити підведення кисню до 80% ліжок. Це питання знаходиться на постійному контролі президента України та прем’єр-міністра.

?? Очільник МОЗ висловив обурення заявою однієї із торговельних мереж в соціальних мережах про запровадження “72-годинної п’ятниці” у зв’язку із введенням в країні карантину “вихідного дня”. Міністр вважає такі висловлювання цинічними та запропонував власникам мережі разом відвідати відділення реанімацій, де перебувають важкохворі на COVID-19. Максим Степанов впевнений, що контролюючі органи дадуть відповідну оцінку таким заявам.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь