A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Найочікуваніша подія для молодших жителів нашої громади: одразу чотири проєкти втілено в життя на території НВК ЗОШ –I-III ст. -ліцей смт Любашівка.

Дата: 22.12.2020 13:58
Кількість переглядів: 785

Поки Святий Миколай поспішав до Вас з подарунками, Любашівська громада теж підготувала приємні сюрпризи.

    Найочікуваніша подія для молодших жителів нашої громади: одразу чотири проєкти втілено в життя на території НВК ЗОШ –I-III ст. -ліцей смт Любашівка.

    Два проєкти  стали можливими завдяки тісній співпраці нашої громади з програмою Британської Ради «Активні громадяни».

     Перший успішно реалізований проєкт-«Велопарковка для школи». Його авторка-Наталія Дехтярьова (учитель школи-ліцею). Вартість проєкту-близько18,5 тис.грн.

   «Потреба у велопарковці у нас давно вже була, бо дуже багато учнів приїздять до школи на велосипедах. А іноді й працівники школи приїжджають, – говорить Наталія. – Хоча у нас  шкільні автобуси здійснюють підвіз учнів, та все одно діткам подобається їздити на велосипедах. Тож завдяки даному проєкту, у школі обладнали  дві спеціальних парковки для велосипедів біля двох корпусів. Тепер місцевим школярам є де лишати своїх двоколісних коней.

     Парковки розташували дуже вдало, вони додали шкільному подвір’ю сучасності та практичності.

      Другий реалізований проект-«Дитячий ігровий майданчик». Його авторка-Вікторія Добровольська, заступник директора з виховної роботи цієї ж школи. Вартість проекту-30 ,0 тис.грн.  "Ідеєю створення  дитячого майданчика я горіла вже давно. Адже у школі майданчика ніколи не було, діти про нього тільки мріяли. Але не було розуміння, як саме можна це зробити. Тож коли  запропонували взяти участь  у написанні проєкту, погодилася без вагань. Завдячуючи  спільній підтримці дітям, батькам, директору школи-сьогодні дітки мають чудове місце для відпочинку. Особливу подяку хочеться адресувати голові громаді -Геннадію Павлову за підтримку на всіх етапах реалізації проєкту»-каже Вікторія.

    Успішна співпраця з Британською Радою надихнула громаду на  нові проекти. Тож, у кінці 2019 року на сесії Любашівської селищної ради було затверджено програму «Громадський бюджет». А в 2020 році активні мешканці подали 12 проєктів. Переможцями  стали -7 .

    Серед переможців-два проєкти на території школи-ліцею, один з яких поданий директоркою закладу-Наталією Слусаренко. «Лише закінчили працівники обладнання дитячого майданчику, народилася проєктна ідея зробити  ігри та дозвілля дітей більш безпечними.    Тому, коли в громаді стартував конкурс проєктів «Громадський бюджет-2020», подала проєкт «Гумове покриття для дитячого майданчика». Трохи страшно було, адже кошторисна вартість проєкту становила-78,6 тис.грн. Але впевненості додала підтримка дітей, батьків, учителів, Дякую всім за підтримку, хто долучився до  голосування. Дякуємо очільнику громади-Геннадію Павлову, начальнику відділу освіти, культури ,спорту та молодіжної політики -Олександру Байраку за реалізацію проєкту та його виконавцям, працівникам нашої школи: Володимиру Подоляну, Анатолію Гадіяку, Віталію Прижбило, Олександру Мошняцькому. Наші дітки отримали платформу для спільного відпочинку»-говорить Наталія.

      І четвертий проект з вишуканою назвою «Флоренція для учнів». Авторка ідеї-Юлія Красіловська (педагог-організатор), а реалізатор-Тетяна Брагаренко (працює практичним психологом у школі-ліцеї).Вартість проєкту-49.75 тис.грн.

    «Ідея з’явилася через  відсутність благоустрою  на території школи та відпочинку  для учнів, учителів, працівників школи. Проєкт перетворив шкільне подвір’я на «райський куточок». Приємно кожного дня  бачити школярів, котрі із задоволенням  спілкуються на лавках і усвідомлювати, що ти хоч трішечки є причетною до цієї краси»-ділиться своїми враженнями Тетяна.

   «Флоренцію» для школи довірили виготовляти місцевому підприємцю -Андрію Баранову (до речі, випускнику цієї ж школи).

     Геннадій Павлов нагородив авторів проєктів Дипломами  переможців, подякував за ініціативність і активну громадську позицію, висловив слова вдячності всім причетним до реалізації проєктів та побажав дітям берегти все те, що сьогодні  зроблено для них. Олександр Байрак вручив Подяки за старанність працівникам школи.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь