Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Негативні наслідки неофіційного працевлаштування

Дата: 04.02.2021 17:01
Кількість переглядів: 453

Пенсійний фонд України закликає роботодавців офіційно працевлаштовувати своїх підлеглих та забезпечувати їм рівень заробітних плат не нижче мінімальної, встановленої в державі.

 

Згідно Закону України від 15.12.2020 р. № 1082-ІХ «Про Державний бюджет України на 2021 рік» мінімальна заробітна плата  з 1 січня 2021 року становить 6000 грн,. у погодинному розмірі 36,11 грн.

Пенсійний фонд України попереджає громадян остерігатися працювати в умовах неофіційного працевлаштування.

            Із зарплат у конвертах не сплачуються податки, вони не потрапляють в держстатистику. У випадку роботи на неофіційних умовах українці позбавляються більшості  можливостей, передбачених сучасною соціальною політикою з охорони здоров'я, освіти, пенсійного забезпечення, соціального захисту з боку держави.

            Неофіційне працевлаштування загрожує також тим, що  громадяни, які погодилися на таку форму взаємин з працедавцем,  можуть залишитися без відпусток, виплати лікарняних, допомоги у разі нещасного випадку, допомоги по вагітності та пологах,  виплати допомоги з безробіття у разі втрати роботи, страхового стажу для пенсії.

         Шановні громадяни! Не позбавляйте себе соціальних благ, забезпечте собі старість, не сприяйте порушенням трудового законодавства.

          Шановні роботодавці! Своєчасно оформляйте найнятих робітників, виплачуйте і відображайте в звітності реальну зарплату. Пам’ятайте, ухилення від сплати податків в усіх проявах, у т.ч. шляхом використання нелегальної найманої праці тягне фінансову, адміністративну та карну відповідальність.

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь