Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Вчасно сплачені податки є запорукою розвитку громади

Дата: 24.03.2021 13:23
Кількість переглядів: 1261

24 березня проведене спільне засідання комісій по забезпеченню надходжень до місцевого бюджету, моніторингу стану погашення податкового боргу та комісії з легалізації виплат заробітної плати і зайнятості населення Любашівської селищної територіальної громади з старостами старостинських округів та запрошеними сільгоспвиробниками.

Про надходження до місцевого бюджету та фактори які впливають на збільшення його дохідної частини поінформувала начальник фінансового управління Любашівської селищної ради  Олена Вітвіцька.  Одним із важливих джерел доходів бюджету Любашівської селищної ради є місцеві податки і збори, які в основному спрямовуються на утримання бюджетних та комунальних установ громади. Держава делегувала громаді значні повноваження, тому і збільшились видатки, загалом 88 % всіх надходжень йде на утримання установ, виплату заробітної плати, оплату за енергоносії, комунальні послуги, харчування дітей тощо, і лише 12 % залишається на розвиток. Тому питання наповнення бюджету є актуальним  і один із конституційних обов'язків громадян України є обов'язок кожного сплачувати податки й збори в порядку і розмірах, установлених законом, а також щороку подавати до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом. Своєчасна і в повному обсязі сплата  жителями громади земельного податку, податку на нерухоме майно, ПДФО є впливовим чинником наповнення бюджету громади, що дає змогу спрямовувати кошти на соціально-економічний та культурний розвиток громади .

Начальник відділу планування доходів місцевого бюджету та економічного аналізу Ірина Вужиловська проаналізувала в розрізі старостинських округів сплату сільгоспвиробниками Любашівської селищної територіальної громади ПДФО за використані паї за 2020 рік. На жаль, є господарства які не сплачують податки зовсім, або сплачують не в повному обсязі, тому будуть прийняті єдині для всіх ставки податків та зборів які будуть діяти на території територіальної громади. Старостам старостинських округів та керівникам фермерських господарств були надані роз'яснення по сплаті ПДФО, а також щодо застосування Актів обстеження земельних ділянок. Наголошено на необхідності сплачувати найманим працівникам заробітну плату не нижче мінімального рівня встановленого державою.

Начальник відділу перспективного розвитку і сільського господарства Олена Яковенко поінформувала з питання щодо суб'єктів господарювання, які нараховували заробітну плату працівникам нижче мінімального рівня, встановленого законодавством протягом 4 кварталу 2020 року.

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь