A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Звернення до жителів громади з приводу стрімкого розповсюдження Covid-19

Дата: 09.04.2021 13:27
Кількість переглядів: 576

Шановні жителі Любашівської селищної територіальної громади!

 

Звертаюся до Вас, з приводу ситуації, яка, на жаль, не дає підстав для оптимізму. Епідемічна ситуація із захворюваністю на COVID-19 на території Одеської області, Подільського району в цілому та на Любашівщині зокрема,  дуже напружена, і на жаль, щоденно погіршується. Нові випадки зараження реєструються  щоденно, за останні дні реєструється значний ріст захворюваності.

Станом на 09 квітня за весь період карантину в об’єднаному Подільському районі зафіксовано 9237 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них за добу – 92, одужали – 6739, померло – 128, вакциновано - 1357 осіб.

В межах колишнього Любашівського району з початку 2021 року зареєстровано лабораторно підтверджених випадків на СOVID-19: всього – 492 особи, (всього з початку пандемії 1099 осіб, з них дітей до 17 років __50, 18-29р.- 77,  30-49р.-359,  50-64р.- 445,  65 і старше168, медичних працівників - 28,  одужало - 714, померло - 9. ).  По місяцям: січень - 49 випадків, лютий - 53 випадки, березень - 328, за 9 днів квітня - 62 випадки. Враховуючи вище викладене можна зробити висновок про значний ріст захворюванності та обґрунтованість посилення карантинних обмежень.  Зросла і кількість повторних інфікувань. За даними епідрозслідувань на сьогодні зареєстровано 72 випадки. 

Саме така складна епідемічна ситуація спонукала нас вдатися до рішучих обмежувальних заходів. Рішенням комісії ТЕБ і НС Любашівської селищної ради №6 від 23 березня 2021 року на території  громади запроваджено «червоний» рівень епідемічної небезпеки з 24.03.2021 року  з обмеженнями, відповідно до постанови  КМУ №1236 від 06.12.2020 року, діючими до зниження рівня епідемічної небезпеки та прийняття відповідного рішення Державною комісією ТЕБ і НС. Заборонено проведення будь-яких масових заходів, призупинено роботу навчальних та позашкільних закладів, закладів харчування, крім замовлень на винос. Прошу всіх громадян та суб'єктів господарювання з розумінням  та відповідальністю поставитися до даних кардинальних профілактичних мір.

Cкладна епідемічна ситуація вимагає від кожного з нас максимальної свідомості та відповідальності перед близькими та оточуючими. Будьте відповідальними не лише за своє здоров'я, а й за здоров’я і життя людей, що вас оточують! Адже вірус поширюється дуже швидко, перед ним усі рівні, незалежно від статусу, достатку, статі та віку. Тому маємо серйозно поставитися до ймовірної загрози. Інфікування відбувається контактним та крапельним шляхами і джерелом інфікування є хвора людина. І від того, як хворі та контактні особи дотримуються умов самоізоляції, а все населення карантинних обмежень, залежить і рівень захворюваності. 

Важко дихати не через маску, а через ШВЛ!

Щиро сподіваюся на ваш свідомий підхід та розуміння.

Бережіть себе та своїх рідних!  

 

З щирою до Вас повагою,

Любашівський селищний голова                          Геннадій Павлов

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь