A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Консультації з громадськістю щодо оптимізації мережі закладів по Бобрицькому старостинському округу

Дата: 19.04.2021 15:46
Кількість переглядів: 411

19 квітня проведені консультації з громадськістю щодо оптимізації мережі закладів по Бобрицькому старостинському окрузі в яких прийняли участь члени комісії з проведення консультацій з громадськістю щодо оптимізації мережі закладів освіти Любашівської селищної територіальної громади, староста Бобрицького старостинського округу  Анжела Зіменко, педагогічні працівники та представники від батьківських комітету Бобрицької ЗОШ І-ІІІ ст. та депутати селищної ради.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Любашівської селищної ради Олександр Байрак поінформував про те, що відповідно до Перспективного плану оптимізації мережі закладів освіти Любашівської селищної територіальної громади  на 2021 рік затвердженого рішенням сесії Любашівської селищної ради від 31 березня, планується ліквідація, реорганізація  з пониженням ступеню ряду шкіл на території громади. Заходи проводяться у рамках проведення освітньої реформи з метою забезпечення кожного учня однаковими умовами навчання відповідно до вимог Державного стандарту та виходячи з фінансових можливостей громади. Закон України «Про повну загальну середню освіту» містить терміни "початкова школа", "гімназія", "ліцей", терміни «І ступінь» чи «І-II», «І-III ступені» не вживаються. Відповідно до законодавства, органи місцевого самоврядування повинні прийняти рішення, що якщо заклад освіти здійснює свою освітню діяльність на І-ІІ рівнях повної загальної середньої освіти, то він має називатись "гімназією".

Після конструктивної розмови, присутні визнали, що виконувати Закон України "Про освіту" доведеться, і що до 2024 року всі заклади загальної середньої освіти в Україні будуть реформовані. В даному випадку, для Бобрицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів найбільш безболісний варіант у плані її реорганізації у Бобрицьку гімназію Любашівської селищної ради Одеської області шляхом пониження III ступеню. Буде організовано підвіз дітей 10-11 класів від Бобрика Другого до Янишівки.

Про видатки та надходження по Бобрицькому старостинському округу, складну демографічну ситуацію, відтік сільського населення, його міграцію у пошуках роботи говорив у своєму виступі Любашівський селищний голова Геннадій Павлов. Говорили мовою цифр: видатки з місцевого бюджету на утримання одного учня по Любашівських школах складає 7 тис.грн., по Бобрицьких - від 22 до 23 тис.грн, кошти освітньої субвенції з державного бюджету на утримання одного учня по Любашівських школах складає 19 тис.грн., по Бобрицьких - більше 30 тис.грн, видатки надходжень до місцевого бюджету по Бобрицькому старостинському округу становить 9 млн.700 тис., а видатки, тобто утримання закладів освіти, культури та медицини - 11 млн.грн. Про який розвиток громади, за таких умов, може йти мова?

Геннадій Павлов закликав на місцях більш ефективно працювати над наповненням бюджету, вчасною сплатою податків і зборів не тільки від фермерів а й одноосібників, адже резерви по Бобрицькому старостату є. Також піднімав проблемні питання дефіциту бюджету на оплату праці технічних працівників, встановлення харчоблоків сучасного зразка, оплату енергоносіїв,  на ремонт шкільних автобусів, проведення їхнього техогляду, встановлення пожежної сигналізації та закупівлю вогнегасників, оплату Інтернету та інше.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь