A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Консультації з громадськістю щодо оптимізації мережі закладів по Боківському старостинському окрузі

Дата: 21.04.2021 13:11
Кількість переглядів: 493

21 квітня проведені консультації з громадськістю щодо оптимізації мережі закладів освіти по Боківському старостинському округу в яких прийняли участь члени комісії з проведення консультацій з громадськістю щодо оптимізації мережі закладів освіти Любашівської селищної територіальної громади, староста Боківського старостинського округу  Сава Воронецький, директор та представники від батьківського комітету Петрівської школи та депутати селищної ради.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Любашівської селищної ради Олександр Байрак поінформував про те, що заходи з оптимізації мережі закладів освіти Любашівської селищної територіальної громади  проводяться у рамках проведення освітньої реформи з метою забезпечення кожного учня однаковими умовами навчання відповідно до вимог Державного стандарту та виходячи з фінансових можливостей громади. Що стосується Петрівського НВК "ЗОШ І ст. - ДНЗ": жоден з з класів не відповідає мінімальному рівню наповнюваності, на даний час в школі навчаються лише 12 учнів та 15 вихованців в дошкільному закладі, з яких 5 дітей підуть у 1 клас. Пропонується припинення юридичної особи - Петрівський навчально-виховний комплекс "загальноосвітня школа І ступеня - дошкільний навчальний заклад" Любашівської селищної ради Одеської області шляхом ліквідації з організацією підвозу учнів та вихованців до Боківського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" Любашівської селищної ради Одеської області. Відділ освіти, молоді та спорту Любашівської селищної ради в свою чергу працює над тим, щоб вирішити питання з ремонтом дороги по якій проляже маршрут "Шкільного автобусу" та встановленням автобусних зупинок.

Начальник фінансового управління Олена Вітвіцька поінформувала, що по Петрівському НВК "ЗОШ І ст. - ДНЗ" субвенція з державного бюджету на рік на одного учня становить 58 тис. грн., для порівняння по Любашівським школам 7 тис. грн. За І квартал 2021 року доходи Боківського старостинського округу становлять 728,8 тис. грн., видатки, тобто утримання закладів освіти, культури та медицини - 1 млн. 218  тис. грн. Щодо сплати податків за землю: на території Боківського старостинського округу здійснюють свою діяльність 195 одноосібників, за 2020 рік в плані було отримати від земельного податку 498 тис. 550 грн., натомість отримали 70 тис.грн, заборгованість по ПДФО за використані паї становить 116 тис.грн.  Що стосується Любашівської селищної територіальної громади взагалі, то 80 % з місцевого бюджету йде на утримання соціальної сфери всіх населених пунктів громади, а на розвиток залишається лише 20%. Старостам потрібно на місцях більш ефективно працювати над наповненням бюджету, вчасною сплатою податків і зборів не тільки від фермерів а й одноосібників.

Голова Любашівської об’єднаної організації профспілки працівників освіти і науки України Валерій Бондаренко розповів про варіанти працевлаштування педагогічних працівників, зазначивши, що профспілка разом з відділом освіти, молоді та спорту Любашівської селищної ради буде розглядати всі варіанти щоб працевлаштувати звільнених працівників Петрівської школи, а це 4 особи до Боківської школи, якщо вони будуть згодні на запропоновані їм варіанти.


Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь