A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

До уваги бджолярів громади!!!

Дата: 22.04.2021 13:54
Кількість переглядів: 736

Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2021 року № 338 «Про деякі питання у сфері бджільництва» затверджено план породного районування бджіл; порядок видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки; порядок реєстрації пасіки; Інструкцію з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин.

− Що потрібно зробити бджоляру для проведення ветеринарно-санітарного обстеження пасіки?

− Звернутись до Любашівського управління Держспоживслужби, фахівцями установи проводяться ветеринарно-санітарні обстеження пасіки, відбираються зразки підмору бджіл для лабораторного дослідження. Результати ветеринарно-санітарних заходів, у тому числі щорічний весняний облік пасіки, здійснюються     до 15 травня поточного року, та вносяться в додаток до паспорта пасіки посадовою особою державної установи ветеринарної медицини.

− Який ветеринарно-санітарний паспорт пасіки вважається дійсним?

− Ветеринарно-санітарний паспорт пасіки встановленої форм, визначений «Порядком видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки» який затверджений наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2021 року №338.

Форма ветеринарно-санітарного паспорта, яка була затверджена наказом  Міністерства аграрної політики України, Української академії аграрних наук від 20 вересня 2000 року № 184/82, не дійсна.

− Як отримати ветеринарно-санітарний паспорт пасіки встановленого зразка?

− Видача паспорта пасіки здійснюється в день звернення за заявою про видачу паспорта пасіки, що подається власником пасіки або уповноваженою ним особою до територіального органу Держпродспоживслужби за місцем проживання власника пасіки або місцезнаходженням пасіки в письмовій або електронній формі. До заяви додається заповнений та підписаний власником пасіки або уповноваженою ним особою паспорт пасіки. Під час реєстрації паспорта пасіки йому присвоюється єдиний унікальний номер, який проставляється на титульному аркуші паспорта пасіки посадовою особою Держпродспоживслужби та вноситься разом з відомостями про пасіку до Реєстру паспортів пасік.

− Як зареєструвати пасіку в органах місцевого самоврядування (територіальні громади)?

− Пасіка підлягає реєстрації за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи, яка займається бджільництвом в органах місцевого самоврядування. Реєстрація пасіки здійснюється після видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки територіальним органом Держпродспоживслужби. До заяви додається засвідчена заявником копія паспорта пасіки.

Більш детально ознайомитись про порядок отримання ветеринарно-санітарного пасіки та порядок реєстрації пасіки, можна переглянувши наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 19 лютого 2021 року №338 «Про деякі питання у сфері бджільництва».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь