A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Проведені консультації з громадськістю щодо оптимізації мережі закладів по Новокарбівському та М.Василівському старостинських округах

Дата: 23.04.2021 15:30
Кількість переглядів: 574

23 квітня проведені консультації з громадськістю щодо оптимізації мережі закладів освіти по Новокарбівському та М.Василівському старостинських округах в яких прийняли участь члени комісії з проведення консультацій з громадськістю щодо оптимізації мережі закладів освіти Любашівської селищної територіальної громади, педагогічні працівники та представники від батьківських комітетів шкіл та депутати селищної ради.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Любашівської селищної ради Олександр Байрак поінформував про те, що заходи з оптимізації мережі закладів освіти Любашівської селищної територіальної громади  проводяться у рамках проведення освітньої реформи з метою забезпечення кожного учня однаковими умовами навчання відповідно до вимог Державного стандарту та виходячи з фінансових можливостей громади. Пропонується визначення  Новокарбівської загальноосвітньої школи I-II ступенів філією Опорного закладу   Троїцької загальноосвітньої школи I-III ступенів Любашівської селищної ради Одеської області та визначення  Великовасилівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Любашівської селищної ради Одеської області філією Опорного закладу   Троїцької загальноосвітньої школи I-III ступенів Любашівської селищної ради Одеської області.

В обох школах невелика наповнюваність класів. Для порівняння: видатки на утримання одного учня по Опорному закладу Троїцької ЗОШ I-III ст. складає 36 тис.грн., по М.Василівській школі - 72 тис. грн.

Присутні обговорили вимушений крок місцевої влади щодо оптимізації закладів освіти в рамках всеукраїнської освітньої реформи, але педагогічний колектив та батьківський комітет М.Василівської школи звернулись з клопотанням до комісії з проведення консультацій з громадськістю щодо оптимізації мережі закладів освіти Любашівської селищної територіальної громади щоб їхню школу не закривали. Пониження ступеня школи шляхом визначення її філією опорного закладу викликає супротив батьків та вчителів, які вважають школу запорукою розвитку села, не хочуть втрачати робочі місця та створювати дискомфорт для своїх дітей.

Хоча, як пояснили присутнім, філії опорної школи лише втрачають статус юридичної особи, директори шкіл стають завідувачами філій, штат педагогічних працівників залишається без змін, а діти матимуть змогу отримувати освіту в сучасних кабінетах фізики, хімії, лабораторії, де є оснащений комп’ютерний клас, мультимедійне обладнання, Інтернет, оновлена бібліотека, спортивні зали що цілком вписується у вимоги нового закону "Про освіту", в концепцію Нової української школи.

Незгода громадськості перед будь-якою зміною та реформою є нормальною, але ці страхи потрібно долати і на перше місце ставити інтереси дитини.  

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь