A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Великдень в в умовах карантину

Дата: 28.04.2021 16:20
Кількість переглядів: 659

Заходи безпеки, пов'язані з відзначенням Великодніх свят та поминальних днів на території Любашівської селищної територіальної громади, обговорили 28 квітня під час зустрічі Любашівського селищного голови Геннадія Павлова зі священнослужителями, правоохоронцями, старостами старостинських округів та медиками.

- Цьогоріч святкування, як і  минулого року, відбуваються в умовах загострення коронавірусної інфекції. Для безпечного святкування і мінімізації поширення коронавірусу у МОЗ надали перелік обмежень на Великдень 2021 року, але не заборонили категорично проводити богослужіння, як в минулому році. Але епідемічна ситуація в регіоні та громаді залишається складною. Є великі ризики  переходу Одеської області знову до “червоної” зони. Тому священнослужителям рекомендовано утриматися від організації заходів за участю великої кількості людей та по можливості донести до людей усвідомлення небезпеки, - наголосив Геннадій Павлов.

Начальник ВП № 1 Подільського РУП ГУ НП в Одеській області Олександр Мазуренко зазначив, що під час Великодня дільничні інспектори поліції чергуватимуть біля церков, забезпечуючи правопорядок, але за порушення санітарно-епідемічних норм відповідає організатор проведення заходу. Тому самі священики в церкві повинні контролювати кількість прихожан та дотримання дистанції між ними у приміщенні з обов'язковим використанням засобів індивідуального захисту.

Лікар Любашівського міжрайонного відділу лабораторних досліджень Надія Шевченко наголосила на тому, що короновірус мутує, часто люди захворюють повторно, хвороба проходить з ускладненнями і кількість хворих не зменшується. Найбільшу небезпеку становлять люди, які добре себе відчувають, але вже є носіями вірусу. Для порівняння: за січень цього року виявлено 49 лабораторно підтверджених випадків захворювання, за лютий - 53, за березень - 318 і за 28 днів квітня - 145 випадків.  Щодня у нашу лікарню поступають люди. Тому велике прохання, щоб громада Любашівщини розуміла складність ситуації, щоб ми після Великодніх свят знову не пішли на жорсткий локдаун.

Начальник Любашівського РС ГУ ДСНС України в Одеській області Дмитро Черешньовський звертаючись до присутніх наголосив на необхідності суворого дотримання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки під час Великодніх свят. Особливу увагу він приділив протипожежному захисту релігійних споруд, які є не лише місцями масового скупчення людей, а й мають велику історичну та культурну цінність.

Священослужителям були роздані Пам'ятки щодо дотримання протиепідемічних вимог під час святкування Великодня.

Старостам старостинських округів рекомендовано по можливості, забезпечити церкви захисними масками, допомогти організувати священнослужителям чергування при входах до храмів та кладовищ, а також провести інформаційно-роз'яснювальну роботу з населенням щодо дотримання санітарних норм та поводження в людних місцях.

Запрошені священнослужителі християнських релігійних громад Любашівської громади запевнили, що закликають вірян бути обачними, дотримуватись соціальних дистанцій, не порушувати карантинних обмежень та залишатися вдома за найменших ознак захворювання. Великодні літургії та святкові богослужіння церкви усіх конфесій планують проводити з дотриманням умов карантину. 

 


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь