A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

УВАГА !ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ЗАБОРОНИ СПАЛЮВАННЯ СУХОЇ РОСЛИННОСТІ ТА ЇЇ ЗАЛИШКІВ      

Дата: 08.07.2021 16:05
Кількість переглядів: 480

                                            Фото без описуФото без опису

 

  З настанням сухої вітряної погоди, підвищеною температурою повітря підвищується пожежна небезпека.

     В зв’язку з цим пожежонебезпечний період-2021 розпочато!!!

   Не зважаючи на це, населення територіальної громади продовжує масово спалювати суху траву, листя на угіддях, стерню на полях, очерет на болотах. На виробничих територіях, уздовж транспортних магістралей та залізничних колій і навіть на узбіччях вулиць і не усвідомлюють яку шкоду несуть навколишньому середовищу.

     Зважаючи на невтішну статистику на території України пожежі в екосистемах продовжують збільшуватись.

   Відповідно до витягу з протоколу засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Любашівської селищної ради від 01 липня 2021р., Любашівська селищна рада доводить до відома жителів громади, керівників сільськогосподарських підприємств та фермерів.

     З 4 березня набув чинності Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері пожежної безпеки».

    Вказаний закон значно підвищив розміри штрафних санкцій за порушення вимог законодавства у сфері пожежної і техногенної безпеки.

   Наразі згідно ст. 175 КУпАП, порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки тягне за собою накладення на громадян штрафу у розмірі від ста (1700грн) до двохсот (3400грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а для посадових осіб — від двохсот (3400грн) до трьохсот (5100грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

     Відповідно до статті 175-2 КУпАП здійснення суб’єктом господарювання господарської діяльності без декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки тягне за собою накладення штрафу у розмірі від ста п’ятдесяти (2250грн) до двохсот (3400грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Нагадуємо, що згідно ст. 77 КУпАП, порушення вимог пожежної безпеки в лісах - тягне за собою накладення штрафу на громадян від дев’яноста  до двохсот сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1530грн-4590грн) та на посадових осіб - від двохсот сімдесяти до дев’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. (4590грн-15300грн)

     Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі — тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двохсот сімдесяти (4590грн) до дев’ятисот (15300грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та на посадових осіб — від шістсот тридцяти (10710грн) до однієї тисячі восьмисот (30600грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Відповідно до ст. 77-1 КУпАП, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища — тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти (3060грн) до трьохсот шістдесяти (6120грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від дев’ятисот (15300грн) до однієї тисячі двохсот шістдесяти (21420грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь