A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Відбулись громадські слухання щодо перейменування вулиць/провулків громади

Дата: 21.07.2021 13:56
Кількість переглядів: 1122

21 липня відбулись громадські слухання щодо перейменування 26 вулиць/провулків населених пунктів Любашівської селищної територіальної громади на виконання Закону України № 317-VIII від 09 квітня 2015 року «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» на які прибуло 12 жителів громади.

Після вирішення всіх процедурних питань, головуюча зборів та секретар Любашівської селищної ради Людмила Мокряк надала присутнім інформацію про те, що спричинило перейменування та розповла про заходи, які були проведені селищною радою  з цього питання.

Зокрема, Людмила Миколаївна  повідомила, що з 14 червня по 14 липня проводилось громадське обговорення даного питання: у всіх старостатах громадські слухання вже проведені та протоколи слухань передані на розгляд комісії з питань підготовки та проведення процедури перейменування вулиць та провулків в населених пунктах Любашівської селищної територіальної громади, також надходили пропозиції через районну газету "Хлібороб Любашівщини", на електронну пошту селищної ради та активно обговорювалось в соціальних мережах Інтернет.

Перейменування проводиться на виконання вимог Українського інституту національної пам’яті та в зв'язку з тим, що останнім часом збільшилась кількість звернень на Урядову гарячу лінію та звернення від різних громадських об'єднань та активістів щодо наявності в населених пунктах Любашівської громади неперейменованих вулиць.

Дискусійним виникло питання як перейменувати вулиці Воїнів-інтернаціоналістів, так щоб зберегти пам'ять про осіб які виконували свій інтернаціональний обов'язок в різні часи та дотриматись законодавства про декомунізацію. Відповідно до звернень членів громадської організації Афганців та рішень прийнятих на громадських слуханнях у селах, колегіально вирішили вулицю Воїнів-інтернаціоналістів не перейменовувати і залишити без змін. У випадку наступних звернень щодо необхідності перейменування даної вулиці Любашівська селищна рада буде надавати відповідь щоб Український інститут національної пам’яті сам приймав рішення по даному питанню.

Учасники громадських слухань детально розглянули пропозиції, які надійшли щодо нових назв вулиць/провулків та визначили перелік, який буде надано на розгляд комісії з питань підготовки та проведення процедури перейменування вулиць та провулків в населених пунктах Любашівської селищної територіальної громади.

Остаточне рішення з даного питання будуть приймати депутати Любашівської селищної ради на сесії в серпні місяці. Після прийняття відповідного рішення результати щодо нових назв вулиць/провулків населених пунктів громади будуть оприлюднені в засобах масової інформації.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь