A A A K K K
для людей із порушенням зору
Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

Куди звертатися в ситуації домашнього насильства

Дата: 28.07.2021 11:43
Кількість переглядів: 405

Куди звертатися в ситуації домашнього насильства.

 

Домашнє насильство – це те, про що «незручно говорити» і те, що має досить чітке визначення відповідно до ЗУ «Про запобігання на протидію домашньому насильству».

Домашнє насильство -діяння фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.

 

Куди звертатися?

1. Для припинення ситуації домашнього насильства, притягнення кривдника до відповідальності та винесення термінового заборонного припису звертаємося до Національної поліції. Звернутися можна за телефоном 102 або до дільничного офіцера поліції, або до управління поліції за місцем проживання. Повідомити про неправомірні дії поліції можна за телефоном 0-800-50-02-02 щоденно з 8.00 до 20.00.

2. Для отримання, відповідно до компетенції, соціальних послуг, медичної, соціальної, психологічної допомоги на безоплатній основі, а також забезпечення тимчасового притулку для постраждалих осіб та їхніх дітей звертаємося до центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

3.  Для отримання безкоштовної правової допомоги (а всі постраждалі від домашнього насильства мають на неї право) до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Контактний телефон - 0 800 213 103.

4. Для винесення обмежувального припису кривднику з відповідною заявою (не сплачується судовий збір!) до суду.

5.  Для отримання інформаційної, психологічної, соціальної, правової допомоги до громадських організацій, які є в регіоні.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь