Любашівська громада
Одеська область, Подільський район

На Одещині розпочинається пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин

Дата: 14.09.2021 11:07
Кількість переглядів: 485

На Одещині розпочинається пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин

На території Одеської області, починаючи з вересня, буде проведена пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Розповсюдження приманок з вакциною здійснюватиметься шляхом розкидання з літаків над лісовими, мисливськими та польовими угіддями регіону. Обробляється весь ареал, крім населених пунктів і водоймищ, а також за винятком територій, які підпадають під заборону польотів літаків. Дані заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин та знизять розповсюдження хвороби.

    Звертаємо увагу, що приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром 3 см на 5 см із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу.


    Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області прохає всіх жителів області у разі виявлення приманок не брати їх руками і не переносити з місць розкидання. 

    Довідково:

    Сказ - дуже небезпечне вірусне захворювання усіх теплокровних тварин і людини. Хвороба характеризується гострим перебігом, важким ураженням центральної нервової системи. За відсутності вчасного лікування закінчується летально.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь